Læsetid: 1 min.

Flot film-påske

31. marts 1999

Antonioni i Filmhuset

Tro ikke, at Filmhusets Cinematek holder lukket i påsken.
Tværtimod har Cinemateket netop udsendt et april-program, der ikke blot er blevet grafisk shinet op og gjort mere overskueligt, men også kan reklamere med en række godbidder til forsødelse af påskeferien.
Først og fremmest en næsten komplet serie med 12 film af den store italienske instruktør Michelangelo Antonioni, begejstret og indsigtsfuldt program-introduceret af Tine Fischer.
Antonioni var et af 60'ernes og 70'ernes helt store filmnavne, men skal nu fremdrages fra den glemmebog, hvor nyskabere ofte ender. Hans film var originale billedskildringer af de nye tiders fremmedgørelse, følelsesforvirring og værdi-svind, med et kompromisløst afdramatiseret, forfinet filmsprog, der på magisk vis drog omgivelserne ind som sindbilleder på personernes fortabthed i tilværelsens tomme landskab. Blandt hans mest kendte film er De elskendes eventyr (der desværre vises i en tyve minutter forkortet version), Den røde ørken og det suggestive Swinging London-mysterium Blow-Up. De to førstnævnte med Antonionis sensuelle yndlingsstjerne Monica Vitti.
Månedsprogrammetbyder også på nye hollandske film, sjældenheder med Duke Ellington, en serie med Søren Kragh-Jacobsen-film samt meget andet godt, deriblandt Carl Th Dreyers fine stumfilmskammerspil efter Herman Bang, Mikaël, selvfølgelig vist med levende musik.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her