Læsetid: 2 min.

Kaj & Andrea - 169 kr. pr. stk.

20. marts 1999

Der tilbydes flere fristelser end aktiviteter på Forældre & Børn-messen i Forum,
der åbnede i går

FORBRUGSFEST
En lille lyshåret pige balancerer på tåspidserne og får med det yderste af fingerspidserne fat i to Kaj-dukker i DR-butikkens stand. Hun sender tøj-dukkerne et stort smil, men bliver brat revet ud af fantasiens spiren.
"Nej Cecilie," siger hendes mor og hænger Kaj og Kaj tilbage på deres pind. "Dem må du ikke lege med."
Den type "nok se men ikke røre"-stande mødte Cecilie mange af, da hun sammen med sin mor besøgte Forældre & Børn-messen i Forum i København, der åbnede i går og varer weekenden over. For selvom der var masser af spændende ting at kigge på, så behøver man ikke gå mange omgange i den store hal, før det står klart, at det mere er fristelser end aktiviteter, der tilbydes. Kun LEGO, Fredensborg Indkøbscentral og et par andre stande kunne for alvor tilbyde børnene lidt aktivitet.
Hos Lego var det store hit en ret primitiv rampe, hvor børnene kunne sætte deres nykonstruerede biler og derefter se dem køre om kap med hinanden, mens Fredensborg indkøbscentral masseproducerede tiger-børn, mariehøne-børn og blomster-børn med ansigtsmaling.
Bagefter kunne de så blive forevigede for kun 20 kr. i fotohandlernes stand, der i var øvrigt de voksnes foretrukne.
Det er andet år i træk, at Forum og bladet Forældre & Børn, slår dørene op for et slarafenland af aktiviteter og fristelser.
Ideen med messen er både at tilbyde sjove aktiviteter for børn og samtidig at give forældrene mulighed for at spørge sundhedsplejersken om gode råd, få købt Bamse & Kylling-sandalerne til barnets fødselsdag og få vejledning i, hvilke computerprogrammer, der er sunde og udviklende for de små.
Og mens de voksne investerer løs, skulle der gerne være aktiviteter nok til, at børnene kan holde ventetiden ud.
Og det lykkes tilsyneladende. Sidste år var der 17.500 besøgende, der i gennemsnit brugte fire timer på at gå rundt i den store hal.

Tog hitter stadig
Udover detailhandlernes stande, havde arrangørerne dog også sammensat et program med underholdning for børnene. Bl.a. kunne de vælge mellem dresserede, tibetanske dværgvildsvin, der lavede sjove kunster, Cirkus Bella Donna, modeshow og et børnesangkor, der bl.a. sang de fremmedsprogede titelmelodier fra filmene "Dirty Dancing" og "Labamba".
Men børn der synger for børn blev aldrig rigtig et hit. Det gjorde derimod standene med tog, der åbenbart stadigvæk fascinerer børn.
Også standene med det kendte Brio trætog og Sommerland Sjællands ægte børnetog, tiltrak børnene.
Og der er heller ingen tvivl om, at de små nød begivenheden i Forum - men de nyder jo også et besøg i Fætter BR.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu