Læsetid: 1 min.

Kløver-ansatte vil gå ned i løn

19. marts 1999

For at få andelshaverne til at stemme nej til fusion med MD Foods tilbyder de 1.400 Kløver-ansatte at gå ned i løn

De ansatte på Kløver Mælks mejerier tilbyder nu at gå ned i løn, hvis Kløvers repræsentantskab onsdag stemmer nej til en fusion med MD Foods.
"Vi ved, at det bliver nødvendigt at få omkostningerne ned, hvis andelshaverne skal kunne tro på, at Kløver Mælk kan videreføres som selvstændigt selskab," siger René Korsgaard, fællestillidsmand på Kløver Mælks mejeri i Fredericia, til Information.
Et møde onsdag aften med tillidsfolk fra Kløvers 13 andre mejerier viste, at medarbejderne er villige til at betale op mod tre procent af lønnen eller få indefrosset kommende lønstigninger for at bevare selskabet.
"Landmændene har tidligere anklaget os for, at det kun var dem, som tabte penge, når mælkeprisen faldt. Nu tilbyder vi at bidrage til en holdbar løsning for selskabets fremtid," siger René Korsgaard.

Flertal forventes
Formanden for Kløver Mælk, John Pedersen, er ret sikker på, at der bliver flertal for et ja - trods medarbejdernes tilbud om lønnedgang.
"Jeg forventer ikke, at alle 184 repræsentanter stemmer for en fusion, men jeg fornemmer, at der vil være et stort flertal," siger John Pedersen.
Medarbejderne ved mejeriet i Fredericia kæmper for et nej onsdag, men lykkes det ikke, vil de i stedet forsøge at overtage mejeriet, så det holdes helt ude af stor-fusionen.
Kløver-formand John Pedersen vil nødigt give sit bud på, om medarbejdernes overtagelse af mejeriet er en realistisk mulighed:
"Det kommer helt an på omstændighederne," siger
John Pedersen og hentyder hermed til, at konkurrencemyndighederne kunne gå hen og kræve, at et eller flere mejerianlæg skilles ud fra mejerifusionen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her