Læsetid: 2 min.

K'nyt

16. marts 1999

Seerne flygter fra Morten Korch
*TV2 får stigende vanskeligheder med at opretholde illusionen om Morten Korch-serien som årets succes. Første afsnit blev fulgt af op mod 1.5 mill. seere - mange formentlig motiveret af nysgerrighed. Ifølge Gallups tv-meter blev tredie afsnit i onsdags kun set af 1.1 mill - et afvandring af 200.000 mennesker per program. Folkene på Stillegaarden skal sætte tempoet voldsomt i vejret, hvis de skal nå også at afslutte serien på den positive side af tv-meteret.

Forskerportal klar til september
*Ministerierne for kultur, forskning og undervisning har afsat i alt 200 millioner kr. til etablering af Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek (DEF). Projektet skal over en årrække etablere et virtuelt, nationalt forskningsbibliotek, der giver brugeren adgang til samtlige danske forskningsbiblioteker samt en række internationale databaser for viden og nyeste forskningsresultater. Portalen til tjenesten, der i første omgang kun vil være tilgængelig fra computere opstillet i biblioteker, forventes at åbne i september 1999.
Big Brother hedder Bill

Overhalet af virkeligheden
*IT-arkitekten Ulrik Ramsings debut-thriller Hockers, der udkom på Borgens forlag sidste efterår og fik positive anmeldelser bl. a. her i bladet, er blevet overhalet af virkeligheden. Romanen handler om en brist i sikkerheden hos et gigantisk softwarefirma, som sælger et program, der giver firmaet internetadgang til personlige oplysninger, uden kundernes vidende. I sidste uge blev det afsløret, at styresystemet Windows 98 fra Microsoft imod brugernes ønsker sender følsom brugerinformation hjem til en stor database i USA. Yderligere oplysninger kan findes på Ramsings hjemmeside, www.ramsing.dk.

Graf om klassikere
*Graf, litteraturmagasinet der engang hed Griffen og siden Griflen og nu altså Graf, er på gaden med et temanummer om klassikerne. Der sættes fokus på bl. a. Shakespeare, Austen, Döblin, Goethe, Mitchell, Kerouac, Celan og Hemingway. Desuden lægges der op til diskussion af, hvad det er, der gør en klassiker til en klassiker. Graf kan købes hos boghandlerne.

Guldmaske til Wilhelm Hansen
*Teaterforlægger Hanne Wilhelm Hansen, fra Nordiska Strakosch Forlaget, har netop modtaget den svenske teaterpris Guldmasken. Hun modtager den fornemme pris i kategorien "Privatteatrenes egen pris" for sit store arbejde og engagement for svensk teater, og i begrundelsen hedder det bl. a., at Hanne Wilhelm Hansen "i høj grad har bidraget til privatteatrenes fremgang I Sverige."

Forfattere forskelsbehandles
*Forfattere behandles forskelligt, alt efter hvilken kommune de bor i. Nogle steder kategoriseres de som selvstændigt erhvervsdrivende, andre steder ser kommunen dem som lønmodtagere. "Vi repræsenterer mennesker, der er forkerte i forhold til det skabelon-system, politikere og embedsmænd har designet," skriver forfatterforeningens formand, Knud Vilby, i en leder i seneste nummer af foreningens medlemsblad Forfatteren. "Enhver skrivende skal ned i en kasse - eller holde op med at skrive," skriver Vilby, som for tiden overvejer, hvilke sager om tvivlsom opkrævning af arbejdsmarkedsbidrag blandt forfattere, Forfatterforeningen vil prøve juridisk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her