Læsetid: 2 min.

K'NYT

12. marts 1999

Kubricks sidste
*Stanley Kubricks svanesang, det psykologiske drama Eyes Wide Shot, var næsten færdig og blev vist for nogle udvalgte fra filmselskabet Warner kort inden instruktørens død. Så meget tyder på, at man kan overholde det fastsatte premieretidspunkt, d. 18. juli. Kubrick arbejdede i 19 måneder i træk på optagelserne af den stærkt erotisk betonede fortælling om to psykiatere, der er gift, men hver især involverer sig i forhold til deres patienter. De langvarige optagelser var en stærk nervebelastning for de medvirkende, ikke mindst hovedrolleindehaverne Nicole Kidman og Tom Cruise, men ingen af dem har under forløbet offentligt sagt noget negativt om Kubrick, der kunne finde på at beordre 60 optagelser af den samme scene. Også Harvey Keitel skulle have medvirket, men han tabte tålmodigheden efter flere måneders venten og blev erstattet af Sidney Pollack, der er mest kendt som instruktør.

Sleazy weekend i Filmhuset
*I denne weekend indbyder Filmhuset til Sleazy Weekend. I forbindelse med festivalen kommer David Friedman og introducerer filmserierne. Friedman har været producer på et hav af exploitationfilm op gennem 50'erne, 60'erne og 70'erne. Derudover kommer Mike Vraney, der er hovedmanden bag det amerikanske videodistributionsselskab, Something Weird Videos, der har specialiseret sig i exploitationfilm. Festivalens overskrift her på åbningsdagen er 'Bloodorama Shock Show'.

Kongelige kroner til kultur
*120 sociale og kulturelle projekter fik del i de 970.000 kroner, som Kong Frederik og dronning Ingrids fond uddelte i går. Pengene bliver uddelt hvert år på kongens fødselsdag. Blandt de kulturelle projekter, der fik del i fondens midler, hører museumschef Jørgen Selmer på Københavns Bymuseum, som får støtte til udgivelse af en bog om værtshusliv i København fra 1857 til 1998, musikeren Anders Koppel, der vil udgive 32 cd'er om pianisten og komponisten Herman D. Koppel og Roskilde Domkirkes drengekor.

Performancedigter vender tilbage
*Det danske publikum stiftede første gang bekendtskab med den engelske performancedigter MC Jabber i september '98, da han trak tampax ud af ørerne i KafCaféen i København og i Århus. Nu vender han tilbage for at 'viagrafisere' den danske poesiscene. I aften kl. 22 på KafCaféen kan han opleves sammen med den danske T.S. Høeg, som er den eneste herhjemme, der for alvor har praktiseret treenigheden mellem poesi, musik og komik.

Channe Nussbaum i talkshow
*Den traditionelle jødiske sangart, Klezmer, er blevet populær igen og videreudviklet af sangerinden Channe Nussbaum, som i aften kl. 10 kan opleves på DK4 i et talkshow med Frantz Howitz. Hun siger bl.a., at hun ikke kan tænke sig at flytte til Israel, men hellere vil være klezmer-dronning i Danmark. Channe Nussbaum har med bandet Spielniks udgivet to cd'er. Genudsendes lørdag kl. 23.

Rettelse
*En fejl havde trængt sig på i gårsdagens anmeldelsen af en bog om Thule-sagen ved Poul Villaume. Kravene om økonomisk erstatning omfatter ikke knap 45 mio. kr., men 136 mio. Fejlen skyldes ikke anmelderen, men sætternissen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her