Læsetid: 2 min.

K'nyt

11. marts 1999

Amerikansk gave til Arken
*Kunstmuseet Arken får til næste år en fornem gave fra The Sara Lee Collection i USA, nemlig en 80 cm. høj broncefigur, Torso af en ridder, af den svejtsiske kunstner Jean Arp. Det skriver Jyllands-Posten, der også kan fortælle, at det sker i forbindelse med en opløsning af den meget fine samling i anledning af årtusindeskiftet. Samlingens værker foræres bort - dens direktør er blevet så imponeret Arkens bygning og filosofien bag, at den derfor betænkes som eneste danske museum. The Sara Lee Corporation er en af verdens førende fødevareproducenter, der i Danmark ejer Merrild Kaffe.

Komplet Høffding på nettet
*Dansk Musik Informations Center har på Internettet publiceret en komplet værkliste over komponisten Finn Høffdings værker samt en kort biografi. Anledning: 100-året for komponistens fødsel, som var i går. Adresse: http://www.mic.dk.

To gange Norman Mailer hos Borgen
*Borgens Forlag har offentliggjort sit forårsprogram, der bl.a. rummer to bøger af Norman Mailer, romanen Evangeliet ifølge sønnen og Kampen - The Fight, hvori han skriver om sværvægtskampen mellem Ali og Foreman i Zaïre i 1975. Der er desuden skønlitterære nyheder eller nye oversættelser fra og af bl.a. Douglas Coupland, Ejnar Már Gudmundsson, Ulrikka S. Gernes, Simon Grotrian, Henri Michaux, Per Aage Brandt, Espen Andersen og Iben Claces. Hertil en lille håndfuld Dan Turèll-genudgivelser. I børnebogsafdelingen er der nyt fra bl.a. Linda Nobæk og Charlotte Strandgaard, Palle Petersen og Sven Ørnø. Og så er der biografier, erindringer, kunst- og kulturbøger og ikke mindst - som altid hos Borgen - mange om krop, sind og ånd.

Opmuntring til Schaufuss
*Peter Schaufuss Balletten har modtaget en anerkendelse på 150.000 kr. fra Unidanmark Fonden for på små to år at have fået et stort nyt balletpublikum i tale på sine turneer. Senest har ensemblet spillet Elvis-stykket The King for udsolgte huse.

To-sprogede forfattere synliggøres
*I Danmark bor efterhånden en ganske stor gruppe af forfattere med en anden etnisk baggrund. Dette markerer Dansk Forfatterforening ved forårets Bogfernisering 16. marts, hvor et udvalg af to-sprogede medlemmers bøger præsenteres. Samtidig vil Litteraturrådet være med til at gøre denne gruppe synlig ved forskellig initiativer i den kommende tid.

Bernhards sidste vilje brydes
*Den østrigske forfatter Thomas Bernhard skrev to dage før sin død i 1989 et testamente, hvori han forbød, at hans litterære produktion måtte offentliggøres i Østrig - i al fremtid. Hans halvbror og arving, Peter Fabjan, har holdt sig til testamentet, men ti år efter oprettes nu en stiftelse, der tager ansvaret for, at testamentet brydes. Eks-chef Claus Peymann fra Wiener Burgtheater bliver ansvarlig - og altå den, der får genindsat Bernhard på de østrigske scener.

Penge til kunstner for netbrug
*Diverse kunstnerrettigheder gælder også på Internet. Koda/NCB, der licenserer brugen af musik, har opkrævet 130.000 kr. til fordeling blandt de medlemmer, hvis toner er lagt ud på nettet. Der er dermed tale om en begyndelse, en internetafregning til musikken. Samtidig meddeles i Kodas nyhedsbrev, at der er indgået aftale om afregning med radiostationen The Voice.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu