Læsetid: 2 min.

K'NYT

5. marts 1999

Nyt fra Greer, Tamm og Tafdrup
*Den nyslåede modtager af Nordisk Råds pris, Pia Tafdrup, har skrevet en ny digtsamling, Tusindfødt, som udkommer i april på Gyldendal, der i dag offentliggør sit forårsprogram. Det omfatter også nye værker af bl.a. Morti Vizki, Henning Mortensen Jens Asbjørn Seehuusen, Maria Helleberg, Kim Fupz Aakeson og Jørgen Gustava Brandt. Rifbjerg har begået et udvalg af egne noveller. Af oversat litteratur er der nyt fra bl.a. Erik Fosnes Hansen, Borges, Philip Roth og Ann Tyler. Germaine Greers Kvinden - et helt menneske er et af de store numre i samfundsafdelingen. Ditlev Tamm har i Det høje C skrevet de konservatives historie 1965-98, og Charlotte Christensen udsender et stort værk om guldaldermaleren Abildgaard. Kataloget er ganske omfangsrigt.

Ny redaktør af Nordisk Psykologi
*Professor Peter Elsass bliver afløser for professor Per Schultz Jørgensen som hovedredaktør af bladet Nordisk Psykologi. Denne har siddet på posten i 30 år. Bladet, der er fælles forum for psykologer i Norden, udkommer på Hans Reitzels Forlag fire gange om året.

Grøn nål til Glenn Murcutt
*Den australske akitekt Glenn Murcutt får arkitekturens Grønne Nål for sit arbejde med miljøbevidst, regional arkitektur, som tager hensyn til både klimatiske og landskabelige forhold i et internationalt formsprog, nogle gange med poetiske fortolkninger. Nålen overrækkes 6. marts på Arkitektskolen i Århus på byøkologernes årsmøde. Den uddeles af Danske Arkitekters Landsforbund og Akademisk Arkitektforening. Murcutt har brækket foden og kan derfor ikke selv være til stede.

Tom Petty går MP3
*Pladekunstneren Tom Petty har set lyset i det omstridte format MP3, der til musikindustriens rædsel kan bruges til pirat-udveksling af musik via internettet. Tom Petty har lagt singlen "Free girl now" ud på internettet til gratis downloading (http://mp3.com/music/Rock/11552.html). Singlen vil først være at finde i musikforretninger 13. marts.

Umulige engle i Billedhuset
*Der er skrig bag glas, umulige engle, en barnebrud og erotiske klipper, når fotograf og billedredaktør Laura Ragnhof åbner for en retrospektiv udstilling af egne billeder. Udstillingen, der varer fra d. 5. til d. 25. marts, holdes i forbindelse med Laura Ragnhofs 10 års jubilæum i Billedhuset i Store Kongensgade i København.

To andeudgivelser i rap
*At Anders And & Co. kan fejre 50 års fødselsdag i år har afstedkommet megen avisomtale - samt et par genoptryk af gode, gamle historier. Blandt andet udsender Egmont Serieforlaget i jubilæets anledning Anders And & Co. Den komplette årgang 1949, med forord af Disney- og Barkseksperten Jakob Stegelmann. Den koster 299 kr. Hvis man gerne vil slippe lidt billigere, kan man købe et lille hefte med ni af de bedste Barks historier: En ulykke kommer sjældent alene. Prisen er 39,50.

Dansker i svensk teater
*Karen-Maria Bille er trådt ind i den kunstneriske direktion på Malmø Dramatiske Teater, hvor hun har været dramaturg, med øjeblikkelig virkning. Hun har desuden i en årrække været dramaturg på Betty Nansen-teatret samt været ansat på Københavns Universiet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her