Læsetid: 2 min.

K'NYT

4. marts 1999

Måltidets Hus skaber sure miner
*Der var sure miner, da fødevareminister Henrik Dam Kristensen (S) tirsdag meddelte, at Måltidets Hus skal ligge i København. Over 80 kommuner havde nemlig lagt billet ind på prestigeprojektet, der skal højne standarden af dansk mad, og Odense, Ålborg og Århus havde sendt en fælles appel til ministeren fra Vorbasse om at placere huset i provinsen. En skuffet Amtsborgmester i Århus Amt, Johannes Flensted Jensen (S), kalder beslutningen for "noget københavneri", mens Amtsborgmester i Nordjyllands Amt, Orla Hav (S) udtaler, at "det er den traditionelle forventning om, at alt skal ligge i København." Måltidets Hus kommer til at ligge i "Den Brune Kødby" nær Halmtorvet på Vesterbro, oplyser en glad københavnsk overborgmester, Jens Kramer Mikkelsen (S).

Udenlandsk pris til Poul Vad
*Poul Vad er udnævnt til årets modtager af den estimerede Internationale Reise Literaturpreis, som er uddelt i Innsbruck. Poul Vad får prisen for Islandreise fra 1997, der er den tyske oversættelse af Vads Nord for Vatnajøkel, der i 1994 udkom på Samlerens Forlag. Juryen, der har tildelt Vad æren samt et beløb på 150.000 østriske shilling (ca. 80.000 kr.), består af eksperter fra hele det tysksprogede område.

Tivoli fejrer Anders And & Co.
*4.000 børn fra 140 københavnske børnehaver er i dag invitereret til fødselsdagsfest i Tivoli i anledning af ugebladet Anders And & Co.'s 50 års fødselsdag i Danmark. Børnene kan glæde sig til en 75 m2 stor fødselsdagskage, der forestiller det første Anders And & Co. fra 1949. I dette blad optrådte Anders And som brandmand, og det gør han også, når han ankommer kl. 11 i en stor, flot brandbil. Bubber vil synge for, når der skal synges fødselsdagssang for den populære tegneseriefigur, og bagefter er der flag, balloner, kakao og masser af lagkage til alle de inviterede børn.

Børnebogspris til Wivi Leth
*Forfatteren Wivi Leth modtager i dag Kulturministeriets Børnebogspris 1998 for novellesamlingen Engle græder ikke. Prisen, der er på 30.000 kr., overrækkes af kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) ved en højtidelighed på Statens Museum for Kunst. Wivi Leth har tidligere dyrket, hvad hun selv kalder 'små romaner', men i Engle græder ikke er romanerne blevet til endnu mindre historier med et stort og skæbnesvangert indhold, som det hedder i begrundelsen, der også priser Wivi Leths sprog. Hun roses for at arbejde med sproget som redskab til at nå følelserne, og i Engle græder ikke løftes hendes forfatterskab op på et højere plan.

Matisse er også for børn
*Parallelt med udstillingen Henri Matisse. Fire store samlere på Statens Museum for Kunst, viser Børnenes Kunstmuseum en række originalværker udført af den aldrende Matisse. De udstillede værker har det til fælles, at de alle som udgangspunkt er udført som papirklip - en teknik Matisse helligede sig de sidste ti år af sit liv. Udstillingen kan ses fra lørdag den 6. marts til den 15. august.

Rettelse
*Jeg ser til min ærgrelse, at jeg i min filologiske døs fik gjort Goethe godt gebrokken. Noch einmal:
"Und frische Nahrung, neues Blut/ Saug' ich aus freier Welt;/Wie ist Natur so hold und gut,/ Die mich am Busen hält".
Per Marquard Otzen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her