Læsetid: 2 min.

K'nyt

2. marts 1999

Teaterchef tynger holdingselskab
*Det Kgl. Teaters chef, Mikael Christiansen, har mange talenter og har suppleret sit job med flere bestyrelsesposter i andre sammenhænge, bl.a. i erhvervslivet. Således er han formand for Lauritzen Holding, men hvis han forlod posten, ville aktierne stige, og han ville derved gøre aktionærerne en tjeneste. Det skriver Økonomisk Ugebrev i sit nyeste nummer - og det mener i øvrigt tre ud af fire direktører og analytikere. Christiansen topper derved listen over topchefer, der ifølge ugebladet er en belastning for deres selskabers aktiekurs. Omvendt regnes Jess Søderberg fra A.P. Møller og Asger Aamund fra Neurosearch for aktiver, hvad aktiekursen angår. Også Aamund er en kendt skikkelse i kulturlivet, idet han er gift med Suzanne Bjerrehuus.

En hoben Robert'er uddelt
*Af 16 mulige Robert-priser blev de syv givet til prisvinderen fra Cannes, Thomas Vinterbergs Festen, som medlemmerne af Det Danske Filmakademi lørdag aften kårede til årets danske film. Ulrich Thomsen fik prisen for bedste mandlige hovedrolle, mens Birthe Neumann og Thomas Bo Larsen blev kåret for to af birollerne. Desuden hædrede akademiet Henning Moritzen med "årets æres-Robert". Prisen for bedste kvindelige hovedrolle tilfaldt Bodil Jørgensen for hendes spil i Lars von Triers Idioterne. Gaias børn af Bente Milton blev årets dokumentarfilm, mens Louise Andreasen modtog statuetten for sin novellefilm Kys, kærlighed og kroner. Filmakademiet kårede Peter Weirs The Truman Show til bedste amerikanske film i 1998. Prisen for bedste ikke-amerikanske film tilfaldt den britiske My Name is Joe af Ken Loach.

De har læst 1702 sider
*Radioens P1 har indstiftet en romanpris, Alfabet-prisen, der uddeles første gang i dag. De nominerede romaner er Lars Bonnevies Dommen, Leif Davidsens Limes billede, Vibeke Grønfeldts I dag, Christina Hesselholdts Hovedstolen, Anne Marie Løns Dværgenes dans, Bent Vinn Nielsens En skidt knægt og Klaus Rifbjergs Billedet. En lytterjury på otte medlemmer har læst ialt 1702 sider for at kunne udpege vinderen, der vil modtage 25.000 kr.

Intet nyt fra balletfronten
*Mandag udløb fristen for at søge stillingen som chef for balletten på Det Kongelige Teater. Men teatrets ledelse ønsker ikke at oplyse, hvor mange ansøgninger der er kommet - endsige at nævne navne, siger informationschef Niels Michael Jacobsen til Ritzau. Han tilføjer, at stillingen ventes besat inden den 1. juni, når den nuværende balletchef,
Maina Gielgud, forlader
teatret. Hun sagde sin kontrakt op et år før tiden på grund af uenigheder med danserne og balletforeningen i huset. Blandt de emner, der har været nævnt som ny balletchef, er Nicolai
Hübbe, Alexander Kølpin, Dinna Bjørn og Frank Andersen.

Evaluering af regional kultur
*Kulturministeriet offentliggjorde i går en evalueringsrapport om de regionale kulturforsøg, som har været afholdt i udvalgte områder af landet siden 1996. Rapporten, der er udarbejdet af Nellemann-konsulenterne viser bl.a. at kommuner og amter kan magte flere af de opgaver, der i dag varetages af staten, men også at de fleste resultater kunne være nået uden forsøg og lovdispensationer. Kulturministeren drager 7.-8. marts rundet til regionerne for at danne sig et indtryk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her