Læsetid: 2 min.

K'NYT

19. marts 1999

Malene Schwartz stopper i Ålborg
*Teaterchef Malene Schwartz meddelte onsdag bestyrelsen for Aalborg Teater, at hun ikke ønsker at forlænge sin kontrakt med teatret ud over 1. juli 2001. Til den tid vil hun have været chef for Aalborg Teater i syv år og kan se tilbage på mere end 70 egenproduktioner på teatrets mange scener. I en pressemeddelelse fra teatrets bestyrelse hedder det, at Malene Schwartz, når kontrakten er udløbet, ønsker at flytte tilbage til sit hjem og sin familie i København. Stillingen som ny teaterchef for Aalborg Teater ventes at blive opslået i slutningen af 1999.

Ulrik Høy får journalistpris
*Anmelder og journalist på Weekendavisen Ulrik Høy modtager mandag "De berlingske journalisters pris".
Prisen, der bliver uddelt for tredje gang, er på 15.000 kroner og uddeles årligt til en journalist fra den skrevne presse. Prisen tilfaldt i fjor Ambro Kragh og i 1997 Bent Albrechtsen.

Sexet Figaro i Århus
*Aarhus Sommeropera præsenterer i år i sin 11. sæson Mozarts Figaros Bryllup og Benjamin Brittens komedie Albert Herring. Med Kasper Holten som instruktør, Marie Dali som scenograf og David Riddell som dirigent lover sommeroperaen en sexet udgave af Figaros Bryllup, der får premiere den 4. august og opføres ni gange. Greven og grevinden synges af to af Nordens største operatalenter, barytonen Morten Frank Larsen - der netop har modtaget Den Jyske Operas Jubilæumsfonds Franco-pris på 100.000 kr. - samt svenske Ylva Kihlberg. Skotten David Riddell dirigerer også Brittens kammeropera, mens engelske Nigel Warrington er instruktør og Anja Tiefensee scenograf.

Maskerade i Estland
*Carl Nielsens opera, Maskerade, får på lørdag premiere på Vanemuine Teater i Estlands næststørste by, Tartu. Danskeren Finn Poulsen, der i mange år har arbejdet i Upspsala i Sverige, instruerer. Der forventes 25 opførelser.

Pris til kulturforsker
*Dorte Skot-Hansen, der er leder af Center for Kulturpolitiske Studier på Danmarks Biblioteksskole, får i dag tildelt skolens Suhm-pris for sin forskning i lokal kulturpolitik, specielt det moderne folkebibliotek. Hun har skrevet bogen Holstebro i verden - verden i Holstebro, som beskriver kulturpolitikken og debatten fra 60'erne til i dag. Suhmprisen uddeles med 3-4 års mellemrum til personer, der har ydet et væsentligt bidrag til biblioteklsforskningen eller fremmet biblioteksvæsenets udvikling.

Ny kulturnat til oktober
*Kulturnatten i København er berammet til fredag d. 15. okt. Kulturnætterne, hvor kulturinstitutioner har åbent efter normal lukketid og i mange tilfælde med særarrangementer, har været en stor succes. I fjor købte 36.000 mennesker kulturpas, og 217 institutioner deltog. Det vil i år være 7. gang, arrangementet holdes.

Ny bog af kritiske psykologer
*En ny bog, hvor psykologer stiller kritiske spørgsmål til psykologien, udkommer i dag på Aarhus Universitetsforlag. Virksomhed, viden, læring (198 kr.) er redigeret af Erik Axel, Kirsten Baltzer, Carsten Rosenberg Hansen og Jens Mammen. Bogen rummer syv bidrag, hvori der bl.a. reflekteres over, at psykologien i stedet for at løse problemer kan være med til at pådutte børn en "vanskelighedsrolle" i skolen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her