Læsetid: 2 min.

K'nyt

18. marts 1999

Legater til nordiske kunstnere
*Edstrandska Stiftelsen uddeler hvert år 1.450.000 svenske kroner til fem nordiske kunstnere samt tre mindre stipendier til kunstnere, der arbejder i Sverige. Det er det største kunstnerstpendium i Norden. Nu er det kommet for en dag, hvem de fem heldige modtagere er: Anna Gudjónsdóttir fra Island, Carl Michael von Hausswolff fra Sverige, Henrietta Lehtonen fra Finland og Bjarne Melgaard fra Norge. Den heldige dansker er den i New York bosatte video-intallationskunstner Joachim Koester, der hermed modtager 160.000 kr. Han siger selv fra New York, at "det er vildt fantastisk med de penge," som han vil bruge til rejser i forbindelse med hans hans næste video- og fotoprojekter til Grønland og det arktiske Canada. En udstilling med værker af stipendiemodtagerne vises i Rooseum fra 3. juli til 29. august 1999.

En Oskar til Benny Holst
*Sangeren og sangskriveren Benny Holst bliver den første modtager den nystiftede Oskar Hansen-pris på en nordisk visefestival i Vordingborg i juli. Prisen på 25.000 kr. gives for socialt engagement i forbindelse med kunstnerisk virke. Der følger også en statuette med af arbejderdigteren, som skrev bl.a. Når jeg ser et rødt flag smælde og Danmark for folket. Oskar Hansen døde i 1968.

50 vil være kulturchef
*En nyoprettet stilling som kulturchef på Det Kgl. Bibliotek er der så stor interesse for, at 50 har ansøgt. Chefen får bl.a. ansvaret for bibliotekets kulturelle aktiviteter og skal desuden formidle kulturarven til en bredere del af befolkningen.

Filmpris til Nils Vest
*Den danske kortfilminstruktør Nils Vest har modtaget en pris på en canadisk kunstfilmfestival i Montreal. Prisen får han for filmen Himmelstigen om det spiralsnoede spir på Vor Frelser Kirke - og kirkens arkitektur.

Danish Literary Magazine
*Magasinet udkommer i dag med omtaler af bøger af bl.a. Lars Bonnevie, Gerz Feigenberg, Katrine Marie Guldager, Christina Hesselholdt og Anne Marie Løn, hvis forfatterskaber således præsenteres for det måbende udland. Bladet udkommer samtidig med sæsonens første bogmesse i Paris, Salon du Livre. Desuden udsendes en særlig udgave med børnelitteratur i forbindelse med børnebogmesse i april i Bologne.

243 værker blev til 11
*I forbindelse med sit referat i gårsdagens avis beskriver to Politiken-medarbejdere, hvorledes søsterorganet Ekstra Bladets dokumentation af nepotisme i dansk kunstliv smuldrer. Påstanden lød bl.a. på, at Vestsjællands Museum havde indkøbt 243 værker af to kunstnere, Peter Bonde og Claus Carstensen. Politiken kan oplyse, at af disse er 205 tegninger, som kunstnerne har foræret museet. 27 af værker har museet fået som gave fra forskellige fonde. Tilbage er 11, som museet selv har indkøbt, heraf de fem med støtte fra Statens Museumsnævn.

Rettelse
*I mandagens artikel om forfattere på Internettet var Christian Yde Frostholms og lyrikboghandelen Afsnit P's adresser ikke noteret korrekt. Vi beklager fejlen og prøver igen: http://cyf.dk og http://cyf.dk/afsnitp.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her