Læsetid: 4 min.

Lille Adolf

24. marts 1999

I vuggestuen kommer den lille Adolf til at opholde sig i en atmosfære af øm kvindelig omsorg og pædagogisk rigtigt legetøj

Kloner
Kloningerne kommer, og mange er bange for den. Hvad kan det ikke føre til, når
man via laboratoriet kan lave nøjagtige kopier af mennesker og vi kan møde vore spejlbilleder lyslevende på gaden?
Det kan endda gå, hvis det bliver superintelligente folk som Einstein og Niels Bohr, og måske også hvis nostalgiske venstrefolk vil genoplive I. C. Christensen og nødstedte socialdemokrater vil kalde på Thorvald Stauning, så partiet kan blive rettet op. Men hvad nu hvis nogen vil genoplive de virkeligt onde? Sådan nogen som Stalin, Mussolini og Franco - for da slet ikke at tale om Adolf Hitler?
Hvad ville der egentlig ske, hvis nynazisterne ved hjælp af gensplejsning, kloning og alskens snedige sammensværgelser fik det maget således, at et barn, der var en tro kopi af Hitler kom til verden hos et dansk ægtepar i Vordingborg?

Problemer fra starten
Det ville bestemt ikke gå så let, som nynazisterne håbede. Problemerne med at få kopien til at blive som originalen ville omgående tårne sig op. Faderen skulle naturligvis være ansat i Told og Skat, men det ville blive svært at finde en nulevende dansk mand der er lige så utiltalende som Adolf Hitlers far. Dertil kommer at dansk lovgivning stiller uventede hindringer i vejen. Bare sådan noget som tæv. Den første Adolf fik masser af bank af sin far. Det får den danske udgave ikke. Det er nemlig forbudt ved lov at slå på børn. Hvis faderen alligevel begynder på noget, bliver barnet tvangsfjernet fra hjemmet. Med hensyn til moderen ville det trods alt også blive svært at finde et så selvundertrykkende kvindfolk som hans mor. Hun var for resten også hjemmegående, og den slags findes slet ikke mere i Danmark. Derimod skal den lille Adolf i vuggestue. Der kommer han til at opholde sig i en atmosfære af øm kvindelig omsorg og pædagogisk rigtigt legetøj. Det fortsætter i børnehaven, hvor vores Adolf lærer at blive social. Ødelæggelsen af det oprindelige koncept fortsætter når han begynder i skolen. I den danske folkeskole vil vores lille Adolf nemlig ikke blive underlagt benhård disciplin og heller ikke modtage den nationalchauvinistisk hulkende historieundervisning som Adolf den første fik i sin skole. Lille danske Adolf vil derimod blive undervist efter projektmetoden, så han ved alt om sådan noget som opdragelse af kæledyr og cyklens betydning for hverdagslivet i Kina.

Lærer at bøje armen
Historie bliver til noget i en tegneserie, og han vil aldrig høre om dengang vi tabte Skåne, den danske flåde og Dybbøl Mølle. I formningstimerne liver den lille Adolf op, men resultaterne står ikke mål med fornøjelsen. I skriftlig dansk vil han heller ikke gøre sig heldigt bemærket, for hans sprog er knudret og fyldt med fraser. Han vil kort sagt være ganske normal. Det eneste der adskiller ham fra kammeraterne vil være et sært stirrende blik og måske en tvangsmæssig rykken i den højre arm, men her vil skolelægen hurtigt gribe ind og sende ham videre til øjenlægen, der vil sende ham til fysioterapeuten, der vil sende ham videre til skolepsykologen, der vil sende ham til specialbehandling i en observationsklasse. I løbet af kort tid vil de underlige lyster blive fortrængt, og vores Adolf går ud af skolen efter tiende klasse; dog uden at have fundet en læreplads. For at han ikke skal blive ungdomsarbejdsløs griber socialkontoret nu ind, og ved hjælp af loven om aktivering vil han i løbet af få dage være i fuld sving i et projekt i det kommunale gartneri, så han kan opkvalificere sig, og det ender da også med, at Adolf den Anden får arbejde som opsætter i monteringsafdelingen på Vordingborg Køkkenet. Han vil måske anlægge sig et lille overskæg, men han vil også blive medlem af SiD. I ferierne tager han til Mallorca, hvor han vil træffe Eva Bruun, der kommer fra Tappernøje. De to går til grisefest sammen. Det ender med forlovelse og giftermål. Hjemme i Vordingborg flytter de ind i en to-værelses lejlighed og bruger det meste af tiden til at se fjernsyn. Derudover elsker de begge dansk mad. Stegt flæsk med persillesovs, frikadeller, brunede kartofler, rødkål og ribsgelé. Det fører til det forudsigelige resultat, at Adolf bliver overvægtig. Det eneste underlige ved ham er den sære trang til at strække den højre arm lige ud. Den kommer pludselig over ham som en næsten ubetvingelig trang, men i stedet for at gå til læge, lærer han efterhånden at gå ned på den lokale bodega. Der lærer man nemlig at bøje armen. Således strander det nynazistiske eventyr i Danmark, for den ægte danske kultur er bare uovervindelig.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her