Læsetid: 1 min.

Mini-blokade af studiekontorer

2. marts 1999

Ti aktivister fra 'nu er det nok'-kampagnen blokerede i går studiekontorer i Fiolstræde for at åbne de ansattes øjne for finanslovens forringelser på uddannelsesområdet

En lille gruppe på ti aktivister fra 'nu er det nok'-kampagnen besluttede spontant at blokere samtlige Københavns Universitets studiekontorer i Fiolgade 22 i går mellem klokken 10 og 12.
Imidlertid viste det sig, at aktionen ramlede sammen med en ansøgningsfrist, så SU-kontoret måtte holdes åben.
"Vi gør det jo ikke for at genere de studerende, men for at få de ansatte til at tage stilling til det faktum, at finanslovens forringelser på uddannelseområdet også går ud over dem," forklarer Klaus Pedersen, KU's Forenede Studenterråds repræsentant i 'nu er det nok'gruppen.
"Med nedskæringen af kvote 2-puljen bliver det ikke længere aktuelt med studievejledning, da de optagne for fremtiden kun vil være akademikerbørn, der ved hvad de vil," siger han.
"Og så længe der ikke er givet garantier for, at man ikke vil skære i SU'en, er der også en række administrative problemer i sigte."
Ifølge Klaus Pedersen syntes de ansatte, at aktionen var lidt fjollet: "De foreslog, at vi i stedet besatte Undervisningsministeriet, men det bliver altså ikke lige i denne omgang," siger han.
Kontorchef Jacob Lange vil ikke udtale sig om, hvorvidt han sympatiserer med de studerendes krav.
Blot siger han, at demonstrationen ansås for så kortvarig, at den ikke gav anledning til at gribe ind.
'Nu er det nok'-gruppen har i sidste og i denne uge afholdt en række stormøder, hvoraf de to sidste finder sted i dag i Aalborg og på Roskilde Universitetscenter.
Onsdag afholdes et opsamlingsmøde, som skal udmunde i konkrete aktionsplaner frem til den store aktionsdag d. 17. marts.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu