Læsetid: 2 min.

Personalekonsulent nervøs på kvindernes vegne

16. marts 1999

Kvinder vil hellere forhandle løn som gruppe, siger Pernille Orth, Roskilde kommune

FORHANDLING
Tidligere personalekonsulent i Roskilde kommune, Pernille Orth, frygter, at den individuelle lønpolitik vil betyde, at kvinderne taber i forhold til mændene.
Men hun ser også muligheder i Ny løn-systemet, bl.a. at der kan blive rusket op i det stive system af faggrænser. Ny løn-systemet vil således give f.eks. kommunerne mulighed for selvstændigt at værdisætte de respektive arbejdsfuntkioner.
Ingen vil således kunne hindre en kommune i at lønne en dygtig teknisk assistent lige så godt som en ingeniør. Eller give en social- og sundhedsassistent samme løn som en sygeplejerske.
Pernille Orth siger dog overordnet, at det efter hendes opfattelse ikke er en fordel for kvinderne, at de lønstigninger, der baseres på erfaring, falder bort.
Til Kommunernes Landsforenings nyhedsbrev siger den tidligere personalekonsulent, at kvinderne som følge af deres hovedansvar i familierne vil have sværere ved at gennemføre de konkrete kurser, der ifølge det nye lønsystem udløser tillæg.
"De bløde værdier" er vanskeligere at måle og vanskeligere at omskabe til tillæg, mener hun, der indtil den 1. december sidste år ledede en personalegruppe, der består af 75 pct. kvinder og 25 pct. mænd. Et tal, der dog ikke dækker ledelsesgruppen, som består af 75 pct. mænd.
Ifølge Pernille Orth fordeler tallene sig sådan, fordi kvinder lægger vægt på at kunne tingene til bunds. Kvinder er mere driftsorienterede og gør ikke så meget ud af at gøre sig synlige. Kvinder er heller ikke tilbøjelige til at påtage sig lederstillinger i de år, hvor børnene kræver forældrenærvær, siger hun.
Pernille Orth slår på, at de såkaldte forhåndsaftaler skal være meget nøje definerede for ikke at slå kvinderne tilbage. I Roskilde kommune gør man fra centralt hold meget ud af at informere medarbejderne om de kriterier, der udløser Ny løn.
Man erkender dog, at der ofte kan være langt fra toppen til bunden, sådan at de centrale informationer ikke altid når det decentrale niveau. Den tiligere personalekonsulent siger, at det i høj grad er op til lederen på det decentrale niveau, om Ny løn bliver et fremskridt eller et tilbageskridt for ligestillingen.
En anden diskussion i Roskilde er spørgsmålet om at sikre lige løn for lige arbejde. Det opleves som et problem, fordi der ikke finder en saglig debat sted om værdien af de forskellige arbejsopgaver.
Pernille Orth bekræfter myten om, at mænd er bedre lønforhandlere end kvinder. Mænd synes selv, de har en naturlig ret til at forhandle deres løn selv og synes også typisk selv, de er dygtige. Kvinder kan ikke i samme grad lide at fremhæve sig selv og vil helst forhandle løn som gruppe, siger hun.
For kvinderne er gruppetilhørsforholdet vigtigere, end det er for mændene. Tryghed vejer tungere end frihed.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her