Læsetid: 2 min.

Reaktioner

16. marts 1999

Dybkjær kræver Kommissionens afgang
*"Hvis det indtryk, vi har fået af rapporten, holder, så må hele EU-Kommissionen gå af," kræver de radikales EU-spidskandidat, Lone Dybkjær. Hun mener samtidig, at rapporten giver anledning til, at kræve en gennemgribende ændring af EU-Kommissionen, så den bliver omdannet til et rent embedsmandsværk med det ansvar, embedsmænd har.

Blak: Ikke klogt at genudnævne Ritt
*Det vil "nok ikke være klogt" at genudnævne Ritt Bjerregaard til den næste EU-Kommission, efter at en vismandsrapport har tildelt hende og den samlede EU-Kommission et fælles ansvar for dårlig håndtering af en række skandaler.
Det mener hendes partifælle, det socialdemokratiske medlem af Europa-parlamentet, Freddy Blak, der samtidig er næstformand i budgetkontroludvalget.
Han mener samtidig, at hele EU-Kommissionen bør gå af, for ellers vil den blive fældet af et mistillidsvotum i parlamentet.

Kommissionen har handlet for lidt og for sent
*Det liberale medlem af Europa-parlamentets budgetkontroludvalg, hollænderen Laurens Brinkhorst, sagde, at hele EU-Kommissionen må fyres, hvis ikke den går frivilligt.
Han understregede, at EU-Kommisionen har handlet "for lidt og for sent" på mistankerne om svindel, nepotisme og dårlig administration i EU-Kommisionen.

V kræver Cressons afgang
*Venstre kræver, at EU-Kommissionens formand, Jacques Santer, fyrer EU-Kommissær Edith Cresson. Det sker, efter at den samlede Kommission mandag blev hårdt kritiseret for sin administration i en vismandsrapport.
"Hvis Jacques Santer ikke kan få hende til at gå af, så må Europa-Parlamentet give hele Kommissionen et mistillidsvotum," siger Venstres EU-spidskandidat, Bertel Haarder, der dog ikke i første omgang vil kræve hele Kommissionens afgang.
"Jeg finder ikke, at anklagerne mod Jacques Santer lyder særlige alvorlige. Men det er klart, at hvis en yderligere gennemlæsning af rapporten afslører, at det er hele EU-Kommissionen, som er un-der angreb, så er det et yderligere argument for, at Jacques Santer og dermed
hele Kommissionen går af," siger Venstres EU-spidskandidat.

Vi har kun set toppen af isbjerget
*"Hvis de er kloge, så går de selv", sagde Ole Krarup, der er medlem af Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.
Samtidig sagde Jens-Peter Bonde Fra JuniBevægelsen, at Kommissionen vil blive mødt med et mistillidsvotum, hvis den ikke går frivilligt.
Bonde mener, at vismandsrapporten bør følges op af et parlamentarisk undersøgelsesudvalg, der graver videre i de administrative skandaler.
"Det her er kun toppen af isbjerget," sagde han og henviste til, at vismandsgruppen blot har haft seks uger til at drage de hårde konklusioner, der foreløbig er på bordet.

Det er nok, at de brådne kar går af
*Socialdemokratiets spidskandidat til Europa-Parlamentet, Torben Lund, mener i første omgang, at det er nok, at de kritiserede kommissærer går af.
"Hvis ikke, bør Jacques Santer (EU-Kommissionens formand) presse dem til at gå af," siger Torben Lund.
"Ellers må Europa-Parlamentet vælte hele EU-Kommissionen," siger Torben Lund.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu