Læsetid: 2 min.

Urolige rygter om regeringsrokader

13. marts 1999

Rygterne om en regeringsrokade begynder at opstå på Christiansborg. Det er næsten sikkert, at der skal findes en afløser til Poul Nielson og Thorkild Simonsen, men derudover er intet sikkert

Så småt begynder rygterne at røre på sig på Christiansborg: Statsministeren vil lave en regeringsrokade.
Hvad der kan ligge i den, er det sikkert kun Poul Nyrup Rasmussen selv, der ved - hvis han vel at mærke har besluttet sig. Foreløbig er alt andet rygter.
Men der er rygter, og der er rygter. De mest sejlivede nævner tre grunde til, at der vil komme en ministerrokade.
For det første er det nu næsten sikkert, at udviklingsminister Poul Nielson vil få posten som chef for FN's Udviklingsprogram UNDP. Der skal findes en afløser.

Hva' mæ' Birte
Socialdemokratiets arbejdsmarkedspolitiske ordfører Jan Petersen er nævnt. Det samme er medlem af folketingsgruppen Claus Larsen-Jensen. Men det er - som sagt - kun rygter.
Det andet, der er nogenlunde sikkert, er, at indenrigsminister Thorkild Simonsen ikke vil blive på posten længe endnu. Ud over et endnu ikke overstået mellemværende med FN's Flygtningehøjkommissariat har han opfyldt sin opgave med at få integrationsloven igennem. Han ventes at gå af i løbet af dette år. Der skal også findes en afløser. Selv om tidligere indenrigsminister Birte Weiss står parat til en ny ministerpost, er det dog meget tvivlsomt, om hun har lyst til at vende tilbage til det ministerium. Hun forlod det netop i protest mod stramninger i flygtningepolitikken.
For det tredje skal Socialdemokratiet forsøge at komme sig oven på den lussing, vælgerne gav partiet oven på efterlønsreformen.
"Vi kan jo ikke løbe fra meningsmålingerne," som et fremtrædende medlem af folketingsgruppen siger det.
Derfor er der et ønske om et mere smilende ansigt på posten som politisk ordfører for Socialdemokratiet. En post, Jacob Buksti har nu. Ingen kritiserer Buksti, men en frisk atmosfære ville være godt for partiet, lyder vurderingerne.
Den populære fødevareminister Henrik Dam Kristensen nævnes som et bud på en ny og mere mediesøgende ordfører - men ingen af Informations kilder ved, om det er en post, han ønsker. Og Henrik Dam Kristensen har ikke selv kommenteret forlydenderne.
FN's generalsekretær Kofi Annan har bebudet, at han i løbet af denne måned vil udpege UNDP's nye chef.
Hvis det bliver Nielson, skal rokaden sættes i gang. Men om alle udskiftninger vil komme på én gang er usikkert - vil rygterne vide.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her