Læsetid: 1 min.

Dag og nat i Parken

29. april 1999

En god første halvleg burde have afgjort kampen til dansk fordel, men så røg koncentrationen, og det blev igen 1-1 mod Sydafrika

fodbold
Det blev heller ikke denne gang, at det lykkede det sydafrikanske landshold at vinde over et europæisk landshold. Men det var tæt på, og ligesom under VM i Frankrig spillede Danmark og Sydafrika i aftes i Parken 1-1 i en kamp, som Danmark burde have vundet, men som Sydafrika var tættest på at vinde.
Efter en stor sydafrikansk chance i kampens indledning overtog det danske hold langsomt initiativet. Og blot to minutter senere viste Danmark tænder, da Jesper Grønkjær og Martin Jørgensen i fællesskab erobrede bolden i det sydafrikanske målfelt, men Sydafrikas målmand parerede imidlertid Martin Jørgensens skud. De fleste danske chancer opstod efter opspil i Danmarks venstreside, og Jesper Grønkjær og Jan Heintze stod for flere gode kombinationer på venstresiden.
Og to minutter før halvleg var Ebbe Sand på pletten på et indlæg fra Thomas Graversen: Endnu en gang var det efter et gennembrud i venstresiden. denne gang signeret af Jesper Grønkjær og Thomas Graversen.
Efter pausen faldt det danske spil, fra hinanden, og sydafrikanerne åd sig langsomt ind i kampen. Den netop indskiftede Miklos Molnar, som til dagligt sidder på bænken i FC Sevilla, viste sin sædvanlige aggressivtet, men det virkede logisk, at den sydafrikanske udligning kom i det 26 minut, da John Moshoeu udnyttede forvirring i det danske forsvar og sparkede bolden fladt ind bag en chanceløs Peter Schmeichel.
Og i allersidste minut var det kun Schmeichels tå, der redede Danmark fra endnu et nederlag i Parken
Kun 17.592 tilskuere havde fundet det værd at tilbringe en forårsaften i Parken. Hvem gider også at rejse sig fra sofaen, når man nærmest dagligt kan følge fodboldspillets bedste aktører på tv-skærmen? Mætningspunktet er ved at være nået.
Og når spillet falder fra hinanden som i går, er det svært at bebrejde de fraværende.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her