Læsetid: 2 min.

DR har kig på Ørestaden

7. april 1999

Bestyrelsen i Danmarks Radio besluttede i går at lægge planerne om
et nyhedshus på is. Nu satses der på en fremtid i Ørestaden

Fra for et par måneder siden at være mulige ideskitser på tegnebordet tyder meget på, at planerne om at flytte Danmarks Radio til Ørestaden bliver en realitet.
Så meget, at DR's bestyrelse i går besluttede at udskyde byggeriet af det planlagte nyhedshus i Gladsaxe og i stedet koncentrere kræfterne om en fremtidig placering i Ørestaden.
"Vi (bestyrelsen, red.) tror så meget på en placering i Ørestaden, at vi har bedt direktionen om at undersøge mulighederne nærmere og som dermed besluttet at udskyde byggeriet af nyhedshuset," siger DR's bestyrelsesformand, Finn Aaberg til Information.
Han understreger, at byggeriet af nyhedshuset ikke er aflyst - blot "udskudt og sat på absolut formindsket kraft," indtil mulighederne for at at flytte hele Danmarks Radio til Ørestaden er afklaret inden for et par måneder.
Og ifølge Finn Aaberg er der ikke meget, der kan spænde ben for, at DR fremover kommer til at ligge i Ørestaden - medmindre "det bliver for dyrt."

Gransker muligheder
Fra politisk hold er der givet grønt lys i og med, at regeringen for nylig gik ind som garant for et lån til et nyt byggeri.
De næste par måneder skal mulighederne for at finansiere flytningen til Ørestaden granskes i samarbejde med en række ministerielle udvalg. Det arbejde ventes færdigt i løbet af et par måneder.
Hvilke finanseringsmodeller DR's bestyrelse har i tankerne vil Finn Aaberg ikke afsløre.
Det har tidligere været fremme, at DR ved hjælp af private investorer kunne bo til leje i Ørestaden.
"Vi har fået forskellige indikationer fra mulige private investorer. Men der er flere muligheder, som jeg af hensyn til kommende forhandlinger ikke vil komme nærmere ind på, siger Finn Aaberg.
Han bekræfter, at man allerede har haft et ejendomsmæglerfirma til at vurdere TV-Byen, men hvor meget sådan 'en' kan kaste af sig, vil Finn Aaberg heller ikke afsløre.
Danmarks Radio holder udover Radiohuset og TV-Byen til på flere forskellige adresser i København.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu