Læsetid: 2 min.

K'NYT

14. april 1999

Dansk-tysk lyrikmøde i Arken
*Digterne Søren Ulrik Thomsen, Morten Søndergaard, Pia Juul, Inger Christensen og Niels Lyngsø mødes den 18.-19. april med tyske kolleger i kunstmuseet Arken. Rammen om lyrikermødet er den store Fluxus-udstilling, som åbnedes den 13. februar og vises frem til 25. april. Fra Tyskland kommer Klaus Peter Dencker, Isabeella Beumer, Wolf Wondratschek og Gerhard Rühm. Søndag er der afslutning med brunch i Café Teatret. Goethe Instituttet arrangerer.

Rialto Teatret fejrer fødselsdag
*Fredag den 16. april kan Rialto Teatret på Frederiksberg fejre sin 75 års fødselsdag i tryg forvisning om, at det ikke bliver den sidste. Det lukningstruede teater stod i 1998 for at miste sit tilskud som medlem af Det Storkøbenhavnske Taterfællesskab, men et flertal af partierne på Christiansborg valgte i sidste ende at redde teatret. Fødseldagen fejres med optræden af blandt andet Kim Sjøgrens og The Little Mermaid Orchestra, bestående af kvinder, Ghita Nørby, hip hop og festtale af Ebbe Kløvedal Reich.

Duke Ellingtons 100 årsdag fejres
*Den 29. april ville Duke Ellington være fyldt 100 år, og derfor fejres jazzlegenden i denne tid over hele verden. Danmarks Radios P2 indledte allerede fejringen med indgangen til dette år med skabelsen af "Duke Box", og søndag sendes Radioens Big Bands meget berømmede Ellington-koncert fra Copenhagen Jazzhouse i 1994. Søndagen efter, den 25. april, sendes den europæiske radiounions store hyldest. Fra kl. 15 til midnat transmitteres direkte fra en række europæiske hovedstæder og fra "hertugens" fødeby Washington. Samtlige ni timer er der enten Ellingtons egen musik, eller Ellington-inspireret musik på dagsordenen. Bl.a. bliver det muligt, at høre uddrag fra den store samling af Duke Ellington-bånd, som hans søn, Mercer Ellington, overlod til Danmarks Radio i 1984. På selve fødslesdagen den 29. april har P2 en række danske gæster, der fortæller om deres forhold til Ellingtons musik. Samme aften er på DR 2 temaaften om Ellington.

ARTE går på Internettet
*Kapløbet om at tilbyde online salg via Internettet er i fuld gang, og det er ikke kun forretninger der byder sig til. Også ARTE har valgt at gå på nettet, i første omgang med et enkelt arrangement, en pakkeløsning med en to-retters menu samt billet til Bellevue Teatrets 'folkerevy', Helbredelsen Af Manden Med Den Visne Hånd. Årsagen til den forsigtige start er sikkerhed. Man vil vide om teknikken fungerer og om sikkerheden er god nok, før man sender flere produkter ud i cyberspace.

V måske med på skuespilhus
*Venstre gav tirsdag opbakning til kulturminister Elsebeth Gerner Nielsens forslag om at bygge et skuespilhus til Det Kgl. Teater i Hirschsprung-karreen ved Kgs. Nytorv. Det skete på et møde mellem ministeren og partierne bag den nuværende teateraftale. Venstres tilslutning har dog den klare forudsætning, at kulturministeren kan få Københavns Borgerrepræsentation med på ideen, siger Venstres kulturordfører, Ester Larsen:
"Der er ikke grund til at gå videre med forslaget, hvis ikke Borgerrepræsentationen er enig og vil udarbejde en lokalplan. Venstre vil ikke være med til at trumfe et skuespilhus igennem med en anlægslov. Derfor afventer jeg nu en redegørelse fra ministeren," siger Ester Larsen til Ritzau.
Venstres ordfører afviste på mødet helt og holdent ministerens alternative forslag om et skuespilhus ved Turbinehallerne i Adelgade.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her