Læsetid: 2 min.

K'nyt

13. april 1999

Filmhøjskole laver lokal-tv
*Hele denne uge vil der på tv-kanalen DK4 være E-TV fra kl. 21.30 til 22.30. E-TV er resultatet af fire ugers hård slid på Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft, hvor 110 elever fra 22 forskellige nationer har været samlet for at realisere deres manuskripter og ideer til underholdning på tv-skærmen. Programmerne forskellige dag for dag, så der vil både blive vist drama, musik, dokumentar og talk-shows, og søndag morgen er der en ekstra times børnefjernsyn.

Nye rockbøger fra Bille
*Torben Bille, til daglig nyhedsredaktør på denne avis, har til august skrevet om rock i 25 år. Det markerer forlaget Lindhardt & Ringhof med et fyldigt udvalg af Billes anmeldelser under overskriften Brock - meninger om musik 1974-99. Samtidig har Bille startet tilløbet til en omfattende, kulturhistorisk krønike, der vil skildre Rockens Danmarkshistorie 1972-2000. Planen er at udsende dette værk i efteråret 2001.

Trapholt i økonomisk krise
*I løbet af 1998 har Kunstmuseet Trapholt i Kolding oparbejdet en gæld til Kolding Kommune på knap 2,7 mio. kr. afslører en rapport bestilt af kommunens økonomiudvalg. Udover gælden afsløres det, at museet har brug for yderligere tre mio. kr., samt at museets millionregnskab blev ført på små kartotekskort. Trapholts direktør, Peter Meyer, der tiltrådte i januar, fyrede samtidig med rapportens offentliggørelse museets møbelafdelings leder, Poul Hvidberg-Hansen, samt en udstillingsarkitekt. Direktøren afviser dog, at der er en direkte sammenhæng med rapporten, men Ansatte Arkitekters Råd er nu gået ind i sagen for at undersøge, om argumenterne for fyringerne holder. Også museets bestyrelse, der tæller samtlige medlemmer af kommunens kulturudvalg får kritik for, at museets økonomi gennem en længere periode ikke har været et fast punkt på bestyrelsens møder. Ligeledes har kulturudvalget længe vidst, at den var gal med økonomien, men har ikke grebet ind. Koldings politikere vil på byrådsmødet d. 28. juni være klar med en slagplan for fremtidens kulturpolitik.

Det nye akademiraad
*Akademiraadet, der bl.a. er statens rådgiver i kunstneriske spørgsmål, har konstitueret sig efter nyvalg med Sys Hindsbo som præsident efter Finn Reinbothe og består hertefter i øvrigt af følgende: Jeppe Aagaard Andersen, Boje Lundgaard, Tage Lyneborg, Karen Zahle, Ingvar Cronhammer, Kirsten Justesen, Finn Reinbothe, Elisabeth Toubro, Merete Barker, Kjeld Heltoft og Finn Mickelborg.

Teaterpriser for første gang
*Årets Reumert-priser er blevet uddelt for allerførste gang til 'de bedste' inden for en række kategorier. Hæderspris: Opersanger Lisbeth Balslev. Bedste forestilling: Personkreds 3 på Edison af Lars Norén, der også gav pris til Anders W. Berthelsen for bedste mandlige birolle, til Henning Jensen for bedste ditto hovedrolle og Madeleine Røn Juul som instruktør. Kvindelige hovedrolle: Tammi Øst i Aske til Aske - Støv til Støv", som også hædrede Lily Weiding for bedste birolle. Dramatiker: Line Knutzon. Børneteaterforestilling: Happy End, Corona Danseteater. Danseforestilling: Orbit af Kenneth Kreutzmann. Kabaret: Lulu, Odense Internationale Musikteater. Scenograf: Marianne Nilsson for Snart kommer Tiden. Musikforestilling: Trold kan tæmmes, Gladsaxe Teater. Opera: Elektra, Den Jyske Opera. Årets talentpriser gik til: Operasanger Helene Gjerris, balletdanserinde Tina Højlund, skuespiller Nikolai Lie Kaas, instruktør Christopher Berdal, skuespiller og forfatter Nicholas Bro og skuespiller Thure Lindhardt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her