Læsetid: 3 min.

K'NYT

8. april 1999

Jakob Brønnum formand igen
*Formanden for Dansk Forfatterforenings skønlitterære gruppe, Jakob Brønnum, er ved årsmødet i Det Baltiske forfatter- og oversætterråd (BWC) blevet valgt som rådets formand. Efter murens fald i 1989, blev der for første gang afholdt et internationalt forfatterstævne med deltagelse fra alle lande omkring Østersøen, og i 1992 blev BWC dannet med medlemsorganisationer fra alle lande omkring Østersøen, samt alle de nordiske lande. I dag er BWC's aktiviteter centreret om 'Det Baltiske Center for Forfattere og Oversættere' i Visby på Gotland, hvor også årsmødet fandt sted.

Nordisk musik i det parisiske forår
*Der kan høres nordisk musik i Paris i dette forår. Den store musikmesse Musicora afholdes for 15. gang fra den 9. til den 13. april i den gamle slagtehal La Grande Halle i Parc de la Villette. Her har Dansk Musik Informations Center, MIC, været repræsenteret siden begyndelsen af 90'erne. I dagene 5. til 8. maj afholdes på det finske institut i Paris et seminar om forholdet mellem fransk og nordisk musik 1900-1939.

Mere Karen Blixen på film
*Hele fem projekter om og efter Karens Blixen er under forberedelse, fremgår det af journalisten og forfatteren Keith Kellers nye bog Karen Blixen og filmen, der udkommer d. 19. april. Det er bl.a. L'héroïne (Heltinden), som skulle have været instruktøren Gabriel Axels efterfølger til Babettes Gæstebud. Projektet måtte indstilles i 1991 af økonomiske årsager, men nu er den 80-årige Axel ved at være klar til at starte forfra med stort set samme drejebog. Derudover er skulle instruktøren og biografejeren Carsten Brandt være parat til at gå igang med en længe planlagt spillefilm efter "Digteren", der er den sidste af Blixens syv fantastiske fortællinger. Også Christian Braad Thomsen, der allerede har lavet dokumentarfilmen Karen Blixen - Storyteller, skulle være på nippet til at filmatisere Thorkild Bjørnvigs erindringsbog Pagten.

Radio med billeder og undertekster
*I dag går Radio Midt & Vest som den første danske radiostation på Internettet med både billede, lyd og chat. Det sker med syv timers direkte web-cast i anledning af stationens 25 års jubilæum. Internetbrugere vil bl.a. kunne følge med i arbejdsgangen på stationen fra kl. seks om morgenen, og i løbet af dagen kan man chatte med studieværter og medvirkende frem til kl. 13. Internet-adressen er www.dr.dk/vest

Schleimann får hædersbevisning
*Redaktør og kommentator Jørgen Schleimann fik i går tildelt en fransk hædersbevisning. Det skete under en højtidelighed på den franske ambassade i København, hvor ambassadøren, Jean-
Pierre Masset, gjorde Schleimann til officer af Æreslegionen.

Kulturnat i Århus Amt
*Nu begynder de mildere vinde at blæse, og med dem dukker sommerens udendørsarrangementer frem. Århus Kulturnat bliver i år for hele Århus Amt, så publikum i regionen kan købe Nattegn, der ud over adgang til alle arrangementer giver gratis adgang til rutebiler og tog i hele Amtet. Et af arrangementerne går ud på at skabe 'en pulserende verden af lys og musik' i den ofte oversete Rådhuspark midt mellem lyskryds, cykelstier og mursten. Her vil lysende trækroner og musik, skrevet specielt til Kulturnatten af Århus-bandet Under Byen, afslutte begivenhederne. Århus Kulturnat løber af stabelen fredag 28. maj kl. 17 til 02.

DR-nyhedshus stillet i bero
*Danmarks Radios bestyrelse besluttede tirsdag at stille alle planer om et nyt nyhedshus i bero.
I stedet skal DR-direktionen sammen med regeringen undersøge mulighederne for at få privat finansiering til et eventuelt mediehus i Ørestaden. Regeringens og DR-direktionens udvalg skal senest til sommer melde tilbage, så bestyrelsen endeligt kan beslutte, om Danmarks Radio får et nyt mediehus eller må nøjes med et nyt nyhedshus, fortæller bestyrelsesformand Finn Aaberg til Jyllands-Posten.

Kontrol med spilleklubber
*En undersøgelse lavet i 1998 på Fyn viste, at mindre end to pct. af omsætningen på 78 mio. i de 40 fynske spille-klubber, blev brugt på velgørende formål. Undersøgelsen viste også, at klubberne ikke betaler moms og afgifter af det fulde overskud, og at personalet aflønnes sort, skriver Ritzau. I Justitsministeriets forlystelsesudvalg er man ikke i tvivl om, at straffelovens hasardbestemmelser bliver overtrådt af klubberne. På den baggrund har de Konservative fremsat et beslutningsforslag, der skal sikre samme kontrol med de private spilleklubber, som med resten af spillemarkedet, og forslaget støttes af et flertal i Folketinget.

Bycykler på gaden igen
*De københavnske bycykler er taget ud af vinterhiet og kommer på gaden igen fra den 12. april. Sæsonåbningen og bycyklernes fem års fødselsdag markeres samme dag med et cykeloptog gennem Københavns gader. Optoget starter fra Rosenborg Slot og slutter på Rådhuspladsen, oplyser Fonden Bycyklen i København. Det er fondens plan at udvide antallet af bycykler med 1000 næste år til i alt 3000.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her