Læsetid: 2 min.

K'NYT

16. april 1999

Zygmunt Baumann til landet
*Den polskfødte sociolog, Zygmunt Bauman (forfatter til Modernitet og Holocaust) deltager i to arrangementer 22. og 25. april i hhv. Kunstnernes Hus i Saltholmsgade i Århus og Louisiana i Humlebæk. Det sker under overskriften Litteratur i Exil, og øvrige medvirkenden er Ewa Lipska (Polen/Wien), Janina Katz (Polen/København), Vincent Magombe (Uganda/
London), Antonin Liehm (Tjekkiet/Paris) og Hanan al-Shayk (Libanon/London). Flere forfatterorganisationer står bag.

På engelsk i København
*John Pielmeiers skuespil, Agnes of God (som også er filmatiseret), opføres 20. april til 1. maj på Krudttønden i København - på engelsk. Bag initiativet står Copenhagen Theatre Circle, der senest arrangerede Good Old Days Musical Show på Skovriderkroen, ligeledes på engelsk.

24 danske lyrikere på cd
*I alt 24 danske digtere får et udvalg af deres digte foreviget på cd'er, udgivet af Booktraders i en ny serie, som man kan abonnere på - eller man kan købe cd'erne enkeltvis for 125 pr. stk. Den første med Henrik Have udkommer til februar. Dernæst følger Jess Ørnsbo, Juliane Preisler, Jørgen Sonne, Niels Simonsen og Klaus Høeck.

Barbara Hendricks i Tivoli
*Den amerikanske sopran Barbara Hendricks synger i aften i Tivoli og i morgen i Ringsted - med Sjællands Symfoniorkester. Hun skulle være kommet i fjor, men hindredes af storkonflikten.

Zentropa møblerer om
*Den svenske skuespiller Stellan Skärsgaard er blevet forsinket en uge med norske filmoptagelser, så han ikke er klar til start på Lars von Triers musical, Dancer in the Dark, 10. maj. Zentropa-selskabet leder nu efter en ny hovedkraft, idet Skärsgård så får en mindre rolle.

Hans Reitzel jubilerer
*Det hæderkronede Hans Reitzels Forlag kan på tirsdag fejre 50-års jubilæum. Forlaget, der ikke mindst har profileret sig inden for psykologi og pædagogik, har i den kommede tid bl.a. følgende udgivelser på beddingen: Et udvalg af Bordieus artikler, Michel Foucaults Klinikkens fødsel, Niklas Luhmanns Sociale systemer, Det ny århundrede, redigeret af Asger Baunsbak m.fl. Men iøvrigt er listen lang som et gåodt år. Professor Hans Hertel har skrevet forlagets historie, der er ganske dramatisk, i bogen Vor tids Reitzel. En pionerforlægger og hans samtid, som udkommer på dagen.

Preben Wilhjelm om PET
*Demokratiets vogtere hedder en ny bog af Preben Wilhjelm om 50 års samliv med PET - eller rettere "bestræbelser på kontrol med efterretningstjenesten", som undertitlen lyder. Udkommer på forlaget Centrum.

Ikke tale om en ny praksis
*Direkte forkert, siger filmdirektør Thomas Stenderup til Politiken (15.4.) om den kritik, Ekstra Bladet fremførte dagen forinden angående udviklingsstøtte til en ny film af Bille August, og som vi citerede her i K-nyt'en. Konsulenterne er ikke blevet desavoueret, da pengene kommer fra den særlige 60/40-ordning, som normalt administreres uden om konsulentordningen. Altså ikke nogen ny praksis.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her