Læsetid: 2 min.

K'nyt

15. april 1999

Kulturkaffe til 55
*Kulturministerens beslutning om at støtte opførelsen af et nyt skuespilhus på Kgs. Nytorv ser ikke ud til at skulle gå så glat igennem, som først antaget. I hvert fald er Københavns Borgerrepræsentation overvejende imod planen, hvorfor ministeren håbefuldt har inviteret samtlige 55 medlemmer til kaffe i ministeriet på mandag. Der skal dog nok mere end kaffe til at blødgøre de mange medelemmer med kulturborgmester Hans Thustrup Hansen i spidsen. F.eks. blødt brød. Men endog det kan vise sig ikke at være nok. På Christiansborg vil Venstre og Konservative kun tilslutte sig ideen, hvis Gerner Nielsen kan få borgerrepræsentationen overbevist. Endnu et speget spil om Det Kgl. Teater venter tilsyneladende forude.

Tysk teaterpris til dansker
*Den danske koreograf og performance-instruktør, Thomas Hejlesen, får en stor tysk teaterpris, 3rd Mouson Award på 30.000 DM for forestillingen Salomé efter Oscar Wildes klassiske drama. Hejlesen er kunstnerisk leder af von Heiduck, som har vist forestillingen på Danseteatret, men også bl.a. i Dortmund og Frankfurt.

Skamstøtte i Mexico City
*Den danske billedhugger, Jens Galschiöt, som i 1997 vakte opmærksomhed med en otte meter høj skulptur i Hong Kong i samarbejde med demokratibevægelsen dèr, opstiller på søndag en skamstøtte i Mexico City i samarbejde med bl.a. indianerrådet CNI for at markere de mange overgreb på den indfødte befolkning. Senere i år opstilles skamstøtter i Brasilien og Berlin.

Høring om musikundervisning
*I dette forår er musikundervisningen i det danske skolesystem til debat. Statens Musikråd, Undervisningsministeriet og Danmarks Radio arrangerer en høring om sagen. Får vores børn den musikundervisning, de skal have? - og mange andre spørgsmål tages op ved høringen.
On. kl. 15-18 i Radiohusets Studie 2, Rosenørns alle 22.

Heyerdahl til Danmark
*Thor Heyerdahls erindringer, I Adams fodspor, udgives i Danmark 23. april på Gyldendal. I den anledning kommer den legendariske opdagelsesrejsende til København på visit et par dage omkring udgivelsen.

Film-støtte uden om konsulenter
*Det Danske Filminstitut har ifølge Ekstra Bladet bevilget 1,3 mio. kr. ud af godt fem - en fjerdel af budgettet - til instruktøren Bille August til udvikling af nye projekter. Bladet skriver: "I filmbranchen knurrer man over det usædvanligt store beløb, og der stilles også spørgsmålstegn ved, hvorfor direktionen, herunder direktør Henning Camre og områdedirektør Thomas Stenderup, gav filmstøtten til Bille August uden om konsulenterne." Dermed er taget endnu et skridt i retning af at flytte bestemmelsesretten i dansk film fra konsulenterne over til den administrative ledelse. En manøvre, som iøvrigt gentagne gang er blevet benægtet af instituttet.

Bogens dag med rose
*Fredag d. 23. april fejres bogens dag for fjerde gang på globalt plan. I Danmark vil 300 boghandlere deltage og bl.a. uddele en speciel rose til kunderne, nemlig en plakat, udformet af billedkunstneren Arne Haugen Sørensen. Plakaten med rosemotivet fås kun denne ene dag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her