8. april 1999

UDSTILLING
*Mix-Blended Spaces er en udstilling med 17 kunstnere fra den danske og europæiske samtidskunstscene. Udstillingen er kurateret af kunsthistoriestuderende fra Københavns Universitet under lektor Morten Søndergaards ledelse. Her deltager bl.a. Preben Fjederholt, Tonny Hørning, Morten Viskum (Norge), Thomas Bang, Kirsten Dufour m.m.fl. Udstillingen udforsker kunstens rum og spreder sig i museet såvel som i byrummet.
Museet for Samtidskunst. Stændertorvet 3D, Roskilde. Åbner på fr. 16.30-19.00.Ti.-fr. 11-17, lø.-sø. 12-16. Til 23. maj

*Lise Nellemann viser nye værker. Hun har været bosat i Berlin siden '92 og viser videoprojektioner, der undersøger byens strukturer og meta-strukturer'. På den anden etage udstiller den tyske kunstner Bernd Jasper sammen med danskeren Steen Carlsen. De etablerer en boldmur for elektroniske lyd- og billedsignaler ved hjælp af monitorer, videoprojektører, en interaktiv cd-rom og kamera.
Overgaden. Overg. neden Vandet 17, Kbh. Åbner i mor. 17-20. Ti.-sø. 12-17. Til 2. maj

*Kresten Havgaard viser nye oliearbejder i:
Galleri Weinberger, Valkendorfsg. 13, Kbh. 16-19. Ti.-fr. 11-18, lø. 11-15. Til 12. maj. Åbner i mor.

*Birgit Johnsen og Hanne Nielsen viser videoinstallationen 'Carwash' i:
Rhizom, Mejlg. 51 Århus. Ti.-fr. 12-17, sø. 13-16. Til 2. maj. Åbner i mor.

*Ingálvur av Reyni viser oliemalerier, pasteltegninger og akvareller i:
Åhuset, Brog. 26, Køge. To.-sø. 11-17. Til 9. maj. Åbner på lø. 11-17

*Franz West (f. 1947) er en østrigsk kunstner, der nu vises i 'fuld figur' for første gang i Norden. Her kan man se hans værker, der omfatter collager, plakater, skulpturer til møbler og installationer. West er et meget spændende bekendtskab.
Rooseum, Gasverksgatan 22, Malmø. Til 13. jun. Åbner på lør.

*Tune Kruse viser på udstillingen 'Double Features' objekter på væg, foto og tryk på PVC/bemalet vinyl, som tematiserer begreberne 'counting' og 'corners' som midler for overlevelse.
Galerie Bossky, Vimmelskaftet 41B, Kbh. Ti.-fr. 12-17, lø. 11-15. Til 5. maj. Åbner i mor. 17-19

*Finn Lerkenfeld viser med udgangspunkt i så enkle virkemidler som malertape, lys og skygge en ny installation med den prosaiske titel 'Tape'.
Galleri Projekt, Stenosg. 9 kld. Kbh. Ma.-fr. 15-18, to. 18-22, lø. 11-15. Til 24. apr.

*Christer Strömholm er en legendarisk skikkelse inden for nordisk fotografi. Han begyndte allerede at fotografere i 30'rne. Hans portrætter af transseksuelle og transvestitter fra Place Blanche og Place Pigalle i Paris fra 50'erne, gjorde ham kendt videnom.
Fotografisk Center, Gl. Strand 48, Kbh. Ti.-sø. 11-17. Til 2. maj

*Erik Hagens viser sin plakatkunst fra 1962-99 i:
Dansk Plakatmuseum, Mørksg. 13, Århus. Ti.-sø. 10-17. Til 18. apr.
Sammesteds er åbnet Kunstnernes Påskeudstilling. Det er den 53. censurerede udstilling.

*William Anastasi den amerikanske kunstner udstiller næsten alle de grafiske arbejder, som han har lavet i de seneste to årtier. Samtidig viser han en ny serie tryk, der er blevet til i samarbejde med Niels Borch Jensen. Udstillingen vises i både:
Stalke Galleri, Vesterbrog. 14A og Galleri Specta, Peder Skrams Gade 13, Kbh.

KLASSISK
*Pape
Komponisten Andy Pape har skrevet operaen Leonora Christine. Dronning af Blaataarn, med libretto af Nina Malinovski. Medvirkende: Et orkester samt sangerne Edith Guillaume, Maria Stenz og Jens Bruno Hansen. Dirigent: Kaare Hansen. Iscenesættelse: Brigitte Kolerus. Scenografi: Kristian Vang Rasmussen.
I aften kl. 19.30 i Den Anden Opera

*Nørholm
Harpenisten Maria Boelskov har debutkoncert på Det kgl. danske Musikkonservatorium. Der opføres musik af Debussy, Gubaidulina, Britten, Fauré og Nørholm (uropførelse).
Fr. kl. 20 på Det kgl. danske Musikkonservatorium

*Mozart
Aalborg Symfoniorkester har besøg af barytonen Bo Boje Skovhus og sopranen Henriette Bonde-Hansen. Skovhus har netop sunget Grev Danilo i Den Glade Enke på Wiener Staatsoper og før det Eisenstein i Flagermusen på Metropolitan i New York. I Aalborg spiller og synger man arier og duetter fra bl.a. Figaros Bryllup, Hamlet og Czardasfyrstinden.
Lø. kl. 19.30 i Aalborghallen

*Gubajdulina
I DR's serie Kormusikkens mestre er der koncert med musik af Sofia Gubajdulina (Sonnengesang) og Francis Poulenc (Figure humaine). Det er Radiokammerkoret under dirigenten Stefan Parkman, der sammen med cellisten David Geringas, slagtøjsspillerne Gert Sørensen og Tom Nybye, samt celestenisten Per Salo, der musicerer ved denne koncert.
Ti. kl. 20 i Glyptotekets Festsal

*Rovsing Olsen
Medlemmer af Odense Symfoniorkester og gæster spiller musik af Gustav Holst, Francis Poulenc, Poul Rovsing Olsen og Dmitri Sjostakovitch. Titlen på programmet er 'Musik fra det 20. århundrede'.
Ti. kl. 20 i Pro Musica Salen, Odense Koncerthus

*Beethoven
Pianisten Katrine Gislinge spiller sammen med Randers Byorkester i Beethovens Klaverkoncert. Orkestret spiller også Mozarts Symfoni nr. 40 samt Vivaldis Concerto Grosso opus 3 nr. 8 i a-mol. David Riddell dirigerer.
On. kl. 20 i Værkerts koncertsal, Randers

JAZZ
*Lars Møller gæster med sin kvartet den bedste jazzcafé på Øster Farimagsgade 53 i København. Unicorn Jazz står for arrangementet, som også præsenterer Jacob Christoffersen (klaver), Thomas Ovesen (bas) og Ole Theill (tabla og trommer).
Café Chips, to. kl. 20.30

*Nils Vinding spiller trommer i sin ny kvartet, som rummer Kurt Larsen (harmonika), Thomas Clausen (klaver) og Jens Jefsen (bas).
Copenhagen JazzHouse, to. kl. 20.30, Byggeriets Hus på Frederiksberg, fr. kl. 20 og Elværket, Holbæk, sø. kl. 20

*John Tchicai er igen i Danmark og forenes med sine gamle kumpaner i Strange Brothers: Simon Spang-Hanssen (sax), Bent Clausen (vibrafon), Peter Danstrup (bas) og Ole Rømer (trommer).
Copenhagen JazzHouse, lø. kl. 21.30

*Brad Mehldau jazzens ny klaverstjerne besøger os med sin trio, som har adskillige år og cd'er bag sig, og som omfatter Larry Grenadier (bas) og Jorge Rossy (dm).
Copenhagen JazzHouse, sø. kl. 20.30

*Kristian Jørgensen høres med sin violin i kvartetten Foo Birds, som har eksisteret siden 1995 og desuden består af Kasper Villaume (klaver), Frederik Damsgaard (bas) og Karsten Bagge (trommer).
Copenhagen JazzHouse, on. kl. 20.30

ROCK
*Steve Wynn var engang med i Dream Syndicate. Siden har han fulgt sin egen impulsivitet med en stribe mildt excentriske, men stærkt melodiske plader.
Pumpehuset, København to. kl. 21
Rytmeposten, Odense fr. kl. 21

*Olesen & Olesen er blevet anmelderkæledægger på deres sange om det postgymnasiale voksenliv, hvor den daglige dosis blues udgøres af bleskift. Meget følsomt.
Bruunske Pakhus, Fredericia fr. kl. 21

*Mark Linn synger soul, så man helt glemmer at spørge om der en stylist til stede.
Kulisselageret, Horsens lø. kl. 21

*Sky High, finsk-svensk heavyband med direkte forbindelse til Jimi Hendrix, eksemplificeret af guitaristen Claes Yngström, som til tider lyder som om han holder den gående på en overdosis instrumental viagra.
Skråen, Aalborg sø. kl. 20

*Puddu Varano er live-navnet og Al Lindrum er discjockeyen, når Club Lust fortsætter sin moderne safari i den danske provins.
Sønderborghus, Sønderborg fr. kl. 21
Rampelys, Silkeborg lø. kl. 21

SCENEN
*Nijinsky - En fauns død
En monolog om den geniale russiske balletdansers liv og tragiske endeligt. Jens Jørn Spottag. Instruktion: Dea Fog.
Teatret ved Sorte Hest, 9. apr.-8. maj. Ma.-fr. kl. 20, lø. kl. 17. 33310606

*Besættelse
Fire mennesker befinder sig i en lejr: To som herrer og to som fanger. Et spil om magten og løgnen. Der er tale om debut for stykkets forfatter Helle Merete Brix. Lasse Hal har instrueret Peter Hartmann, Lise Hultengren, Rune Lund Jensen og Iben Elise Larsen.
Krudttønden, 9.-17. apr. kl. 20. 35424526

*EXIT
'Små barnlige historier om store følelser', skriver ensemblet om forestillingen, der er vokset frem via improvisationer fra de fire medvirkende: Hans Rønne, Claus Helbo, Claus Carlsen og Folmer Kristensen. Iscen.: Jacques Matthiessen
Svalegangen, Århus, 13.-17. apr. Ti.-fr. kl 20, lø. kl. 16. 86138866

ETCETERA
*Cesaria Evora barfodsdivaen fra Kap Verde, giver koncert i Vega sidst på ugen (ikke Radiohusets Koncertsal, som plakater rundt om i staden ellers annoncerer). Verdensmusikkens førstedame øser gavmildt af sit lands vemodige sangskat og skal nok få et par nakkehår til at rejse sig her og dér.
Store Vega, Kbh. sø. kl. 20

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her