Læsetid: 1 min.

Dogme-fiasko

18. maj 1999

Jean-Marc Barrs Dogme 5 pinligt ringe

NY FILM
CANNES - Den første udenlandske Dogme-film, der har opnået certifikat fra Dogmebrødrene med Lars von Trier i spidsen, er et flop af så hårrejsende dimensioner, at man dårligt tror sine egne øjne.
Lovers er skrevet og instrueret af den franske stjerne Jean-Marc Barr, der spillede hovedrollen i Triers Europa, Luc Bessons The Big Blue og havde en birolle som boreplatformsarbejder i Breaking the Waves.
Også foran kameraet står en stjerne - den sjælfuldt mørkøjede Elodie Bouchez, kendt fra bl. a. Englenes drømmeliv og i øvrigt gift med Barr. Hun har den ene hovedrolle som en parisisk boghandler-ekspeditrice, der forelsker sig i en ung, uartikuleret jugoslavisk maler, som hverken ejer en øre eller har fået opholdstilladelse. Til slut udvises han, og Elodie bryder sammen i gråd.
Elllers smiler eller måber hun sig igennem en ultra-banal, hjerneblæst historie, der kunne være afviklet på ti minutter, proppet som den er med slappe fyldescener, dilettantisk fotograferet og iscenesat. Jugoslaven spilles som et drikfældigt bøve-hovede af Sergei Trifunovic.
Lovers, der blev præsenteret hernede på filmmarkedet, har endnu sin Pariserpremiere til gode, men vil trods Dogme-mærkatet næppe vække den store opmærksomhed. Dogme-teoriernes god navn og rygte varetages forhåbentlig bedre af Dogme-broder nummer fire, Kristian Levring med The King Isalive, der bliver optaget i juni og juli i en nedlagt mineby i Namibia med ingen mindre end den amerikanske stjerne Jennifer Jason Leigh i hovedrollen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her