Læsetid: 1 min.

Og flygtningestrømmen bliver ved

29. maj 1999

Den serbiske opposition kalder tiltalen mod Milosevic for dårlig timing

Mens Ruslands særlige Balkan-udsending, tidligere ministerpræsident Viktor Tjernomyrdin, forhandlede i Beograd med den jugoslaviske præsident Slobodan Milosevic, erklærede FN's generalsekretær Kofi Annan, at anklagerne om krigsforbrydelser mod Milosevic har gjort det sværere at finde en forhandlingsløsning på Kosovo-konflikten.
"Anklagen vil komplicere bestræbelserne på at finde en diplomatisk løsning", sagde Kofi Annan på et pressemøde i går i København, hvor han på en lynvisit mødte statsminister Poul Nyrup Rasmussen.
Der var ved redaktionens slutning ikke kommet afgørende bekræftet nyt fra mødet i Beograd, men Tjernomyrdin har de seneste dage forstærket det russiske krav om, at NATO indstiller sine luftangreb mod Jugoslavien.
Samme melding kom i går fra en af lederne af den serbiske opposition, Vuk Draskovic, der samtidig kritiserede Haag-domstolens timing af dens anklage mod Milosevic og den jugoslaviske topledelse. Han frygter, at Milosevic vil bruge den som et påskud for at forpurre de nuværende fredsforhandlinger.
"Vi ønsker bestemt også at se Milosevic besejret, men vi ønsker at det sker med de serbiske vælgeres stemme, ikke Haag-tribunalets. Beslutningen om at anklage ham har bragt fare i stedet for håb", mener den kontroversielle Vuk Draskovic, der indtil for nylig sad i Milosevic' ledelse.
Grækenlands udenrigsminister, George Papandreou, opfordrede i går til direkte forhandlinger mellem NATO og Milosevic. "Vi forhandler ikke med Milosevic... Han ved, hvad han har at gøre", sagde USA's udenrigsminister Madeleine Albright til tv-stationen CBS.

Leder her på siden
Side 7: Kup på vej i Montenegro, Albanien spiller med musklerne, Milosevic' værdier
fastfryses

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her