Læsetid: 2 min.

K'NYT

28. maj 1999

Tysk ros til 'Mifune'
*Søren Kragh-Jacobsens dogme-film Mifunes sidste sang har fået positiv, fyldig omtale i flere tyske aviser. "Kragh-Jacobsen har haft held til at skabe den mest indladende film blandt de stadig vildere dogme-film," skriver Süddeutsche Zeitung. "Dette tredje bidrag blandt de danske dogme-film er en meget rolig film, nærmest indadvendt i sin korngule landlighed ... der er lys og lystige momenter og en humor, der dog ikke forråder alvoren - en udogmatisk film," hedder det i berlinerbladet Tageszeitung.

Marie Bergman bliver professor
*Den alsidige svenske sangerinde Marie Bergman bliver i den kommende undervisningsår gæsteprofessor på den rytmiske afdeling på Musikkonservatoriet i Århus. Hun afløser landsmanden og jazzpianisten Lars Jansson, der ved sin ansættelse sidste år blev den første rytmiske professor ved et dansk konservatorium, skriver Århus Stiftstidende. Marie Bergman, der gennem en årrække haft et stort dansk publikum, startede sin karriere med svenske folkesange i den følsomme genre. Senere blev hun sammen med eget band et skattet midtpunkt ved koncerter og festivaller i Danmark, og i de senere år har Marie Bergman med succes slået sig på jazz.

Bogreol på nettet
*En ny dansk internetboghandel, www. bogreolen.com, lokker med priser på mere end 5.000 titler, der ligger op til 30 pct. under den vejledende udsalgspris. Det gælder dog kun bøger, der er vokset fra fastprisreglen, alle andre titler sælges til normal bogladepris. Bogreolen.com, der ejes af Glostrup Bøger & Papir, forventer at blive bogleverandør til hele Danmark.

Bliv selvoptaget - optag dig selv
*Experimentarium åbner første juni før en mini-udstilling, der sætter fokus på film og levende billeder. Publikum kan optage sig selv, mens de går på opdagelse på månen, kører afsted i en trick-bil eller går Voldborg i bedene som vejprofet. Desuden kan man arbejde med kopier af gamle apparater, der viser hvordan man lavede levende billeder før filmens tid, og man kan lave minitegnefilm og eksperimentere med at lægge lydsider på forskellige film.

Digte til spotpris hos boghandlerne
*Husets forlag kører igen i år et sommerfremstød for verdensdigtere, der med støtte fra Statens Litteraturråd sælges i dansk oversættelse til spotpris hos boghandlerne. Serien, der hedder "her føres poesi", rummer i år fem lyrikperler, nemlig: Klarhedens skrift af Octavio Paz, Dionysos-dityramber af Friedrich Nietzsche, Efter at have tilbragt en nat blandt heste af Tua Forsström, Den sorte Herold af César Vallejo og endelig Flamenco - poesi og passion, en samling ved Jens Viggo Fjord af lyrik der repræsenterer flamenco-musikkens forskellige stilarter.

Forfatterworkshop fortsætter
*CaféTeatret havde sidste år succes med en forfatterworkshop, hvor Kim Fupz Aakeson, Susanne Staun og Jan Sonnergaard fik mulighed for at se deres tekster udfolde sig i et samspil med instruktører og skuespillere. På baggrund af erfaringer fra sidste år gentager CaféTeatret i år projektet med medvirken af dramatikerne Jokum Rohde, Naja Marie Aidt og Peter Hugge. Dramaturgen Bente Kongsbøl, der har taget intiativ til workshoppene, ønsker på længere sigt at etablere permanent, professionelt værksted for dramatikere.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her