Læsetid: 2 min.

K'nyt

11. maj 1999

Erindringsbog trukket tilbage
*Forlaget Centrum har besluttet at kalde journalist Lasse Ellegaards erindringsbog EfterTryk tilbage. Det sker efter en tvist med tidligere direktør i Handelsbanken, Bendt Hansen, som Lasse Ellegaard indrager i sin bog i forbindelse med en snart 30 år gammel sag, men glemmer at nævne, at den tidligere bankdirektør har fået byrettens ord for, at han ikke har foretaget sig noget ulovligt. Ifølge forlagsdirektør Karsten Blauert er det muligt, at bogen vil komme i et andet oplag - med rettelser.

'Pusher' keder amerikanerne
*Den danske film Pusher fik en ublid medfart, da den natten til lørdag havde premiere i de amerikanske biografer. Anmelderen på The New York Times fandt filmen kedelig: "Pusher, en ny dansk film, er bevis på, hvor kedeligt en uge i en heroin-handlers liv formentlig er," skrev New York-avisen om den ellers så roste danske film af instruktøren Nicolas Winding Refn. "I næsten to timer synes Pusher at sige: Se hvor ærlige, beskidte og ægte, vi er, se hvor vi viser dig den sorte side af den verden, et stofmisbrug skaber," skriver anmelderen og konstaterer tørt, at det måske havde virket for 40 år siden, men i dag virker det næsten naivt.

'Selv en dråbe' hitter
*Støttesangen til fordel for de fordrevne Kosovo-albanere, Selv en dråbe, lavet i samarbejde mellem danske pop- og rockmusikere, er blevet populær modtaget. Seneste opgørelse viser, at singlen har solgt over 86.000 eksemplarer, og således kan bagmændene, Grænseløs Grammofon, sende to millioner kroner til nødhjælpsorganisationerne.

Ny litterær centerleder
*Stillingen som leder af Dansk Litteraturinformationscenter er besat af mag. art. Bjørg Hedelykke, 38 år, kommer fra en stilling som konsulent på Mostrups Forlag og har også været knyttet til Folkeuniversitetet, Krogerup Højskole og VUC. Hun tiltræder 1. juli.

Verdenskultur i år 2000
*Indisk dans, afrikansk billedkunst eller sydamerikansk musik. Ideer til kunstneriske oplevelser og kulturmøder er velkomne inden 1. august, hvor der er deadline for forslag til Danmarks globale kulturfestival år 2000, Images of the World, hvor borgerne i en række danske byer i august og september kan opleve kultur fra især den ikke-vestlige verden.

Pris til Jørgen Reenberg
*Skuespilleren Jørgen Reenberg har modtaget årets Adam Oehlenschläger-legat på 25.000 kr. samt et eksemplar af Oehlenschlägers samlede værker.

Nyt psykologi-leksikon
*Finn Abrahamowitz udgiver i disse dage på Høst & Søn Psykologileksikon. Fra angst til ånd med forklaringer på relevante fagord samt opslag med begreber, som man kan støde på, når man diskuterer menneskelivet. Desuden forklaringer på udtryk fra spirituelle værker. Bogen, der er illustreret af Rasmus Bregnhøi, er på 303 sider og koster 298 kr.

Iglesias Jr. også sanger
*Han har været tv-vært og model for modehuset Versace, men satser nu på en karriere som sanger. Julio Iglesias' søn, Julio Iglesias Jr., er allerede popstjerne i Spanien med singlen "One More Chance" og er nu klar til at erobre resten af verden med sin debut-cd Under My Eyes.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her