Læsetid: 2 min.

K'nyt

6. maj 1999

Nyt teaterråd etableret
*Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen har udpeget nye medlemmer af Teaterrådet til afløsning af Litten Hansen og holdet bag hende. Ny formand bliver Lars Seeberg, siden 1991 leder af Århus Festuge. Øvrige medlemmer: Koreografen og danseren Ann Crosset, skuespilleren Lars Knutzon, teateradministrator Anette Eggert og instruktøren, rektor Bjarne Sloth Thorup.

Kunsten til universitetet
*En arbejdsgruppe skal nu undersøge, om Det Jyske Kunstakademi i Århus kan køres videre i universitetsregi i stedet for som selvstændigt akademi, skriver Ritzau. Baggrunden er, at kulturministeren har meddelt, at ministeriet skal spare 15 mio. kr. på de kunstneriske uddannelser, og at en evalueringsrapport fra Undervisningsministeriet har konkluderet, at de økonomiske og de lokalemæssige forhold på akademiet er så dårlige, at en lukning burde overvejes.

Kulturfabrik får kniven
*Kulturfabrikken på Amager får sparekniven af Københavns kommune, hvis kultur- og fritidsudvalg - syv stemmer mod fire - har besluttet at ophøre med at yde et årligt tilskud på 2,5 mio. kr. fra 2000. Kulturfabrikken er et sted, hvor kunstnere i kortere eller længere perioder kan få adgang til øverum, værksteder og andre faciliteter. Kommunens beslutning vil afføde stærke reaktioner, og en af de første kommer fra Jane Balsgaard, der er formand for BKF: "Billedkunstnernes Forbund ser med forfærdelse på denne amputering af det københavnske kulturliv," siger hun i en meddelelse til pressen.

Prince genindspiller alt
*Ifølge netmagasinet www.cultur.com har kunstneren Prince Roger Nelson besluttet at genindspille sine første 17 albums. Det sker som en optrapning i hans årelange kamp mod pladeselskabet Warner Records. Sidst i 1998 udsendte Warner en ny udgave af Prince-sangen "1999", hvilket blev besvaret af artisten med et antal andre versioner. Nu vil han tilsyneladende genindspille hele sin produktion. Prince skal i den forbindelse have udtalt: "Da jeg selv har spillet de fleste instrumenter, vil det være noget lettere for mig, end hvis det var Fleetwood Mac, som skulle lave det samme igen."

Babett Knudsen fik Viby-pris
*Den unge skuespiller Sidse Babett Knudsen, der fik sit store gennembrud i succes-filmen Den Eneste Ene, fik onsdag en anerkendelse af de helt store, da hun blev tildelt hele årets uddeling fra Marguerite Vibys Jubilæumsfond på 90.000 kroner. Beløbet blev uddelt i anledning af Vibys 90 års fødselsdag. Ifølge højesteretssagfører Jon Palle Buhl, der er medlem af fondsbestyrelsen, kunne beløbet være delt ud på flere modtagere, men man valgte altså bruge hele beløbet på at belønne det unge talent.

Plakater som postkort
*Filmmuseet har fremstillet en serie postkort, hvis motiver er gamle, danske filmplakater - bl.a. for Mordets melodi fra 1944 samt store navne i dansk filmkunst som Asta Nielsen og Poul Reichardt. Seks kr. pr. stk. eller 10 for en halvtredser.

Fotoudstiller filmfolk
*Fastholdt hedder en udstilling af fotografen Jan Buus' værker, som åbner med fernisering i morgen i Filmhusets Galleri i København. Buus har fotograferet filmfolk fra Bille August til Henning Carlsen, fra Ernst-Hugo Järegaard til Peter Aalbæk Jensen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her