Læsetid: 2 min.

K'NYT

5. maj 1999

Bibliotek slipper for nazitidsskrift
*Et bibliotek har ikke pligt til at have et nynazistisk tidsskrift på hylderne. Det har Tilsynsrådet for Sønderjyllands Amt afgjort i en princip-sag fra det kommunale bibliotek i Bov Kommune. Striden drejer sig om tidsskriftet Revision, der udgives af læge Hans Krog Pedersen. Han har krævet bladet frem på hylderne på biblioteket. Hans Krog Pedersen boede tidligere i Bov kommune og var en af nazisten Thies Christophersens støtter, men er senere flyttet til Tyskland. Sagen om Revision har i flere år optaget flere danske myndigheder indtil principafgørelsen om, at et bibliotek har ret til at vurdere, hvilke bøger og blade der skal være på hylderne.

Lesbisk Jubelpris til Bjarnhof
*I dag modtager skuespillerinden Hannah Bjarnhof Landsforeningen for bøsser og lesbiskes årlige pris, Lesbisk Jubelpris. Hannah Bjarnhof afslørede for nylig, at hun var lesbisk, hvilket ifølge foreningen skete "uden ynk og jammer - og med glæde og stolthed." Selv udtaler Hannah Bjarnhof: "Tiden har ikke været moden før - det ville have været mord på min karriere. Men jeg skal vel ikke spille 'førsteelskerinde-roller' mere." Hannah Bjarnhof er netop fyldt 70 år. Lesbisk Jubelpris er indstiftet i 1998, hvor Landsforeningen havde 50 års jubilæum. Prismodtager var tegneren Nikoline Werdelin.

Marquard Otzen på Agerholm
*Fire bladtegnere, Informations Per Marquard Otzen samt Klaus Albrechtsen, Mette Dreyer og Anne-Marie Steen Petersen udstiller fra den 8. maj til den 6. juni i Agerholm Galleri ved Langebæk. Agerholm er en del af herregårdsmiljøet ved Petersgaard Gods på Sydsjælland. Fra den 13. juni udvider Agerholm Galleri med en skulpturpark med værker af 15 betydende billedkunstnere, blandt andet Egon Fischer, Børge Jørgsen, Ole Christensen, Jette Vohlert og Jun-Ichi Inoue. Adressen er Petersgaard Allé 2, Langebæk. Åben lø.-sø. kl. 13-16.

Neutzsky-Wulff går på Nettet
*Den omdiskuterede forfatter Erwin Neutzsky-Wulff, der sidst var i mediernes søgelys i forbindelse med sin dramatiske afsked med Århus-tidsskriftet Faklen, har oprettet en officiel hjemmeside. Her opfordrer han sine læsere til at bruge denne som en brevkasse, hvor de kan få svar på spørgsmål om hans forfatterskab. Adressen er www.enw.dk, hvor man også kan finde oplysninger om nye udgivelser og foredrag.

Topnavne til årets Midtfyns Festival
*En flok af rockens stadig funklende veteraner bliver trækplastret, når Midtfyns Festivalen den 7. juli slår portene op til endnu en festival. Det gælder blandt andet amerikansk rocks bedstefædre, Aerosmith og Iggy Pop samt den efterhånden halvgamle canadier Bryan Adams og det absolut aldrende britiske 70'er idol Marianne Faithfull. Den yngre generation bliver repræsenteret med blandt andet Garbage, Massive Attack og Catatonia. Fra den hjemlige rockscene har arrangørerne bl.a. hentet Baal, Hotel Hunger, Kim Larsen og Caroline Henderson. Midtfyns Festivalen i Ringe holdes fra den 7. til den 11. juli.

Jeanne d'Arc-improvisationer
*I aften er der filmaften med orgelimprovisation i Holmens Kirke. Kirkens 31-årige organist Jacob Lorentzen improviserer til Carl Th. Dreyers stumfilm Jeanne d'Arc. Aftenen er et led i Holmens Kirkes Internationale Orgelfestival. Jacob Lorentzen har vovet eksperimentet én gang tidligere ved indvielsen af det nye orgel i Den Danske Kirke i Paris.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her