Læsetid: 2 min.

K'NYT

21. maj 1999

Salman Rushdie til Danmark
*Forfatteren Salman Rushdie kommer inden længe til København for at fortælle om sin nyeste roman, oplyser Gyldendal. Romanen Jorden under hendes fødder er en krønike om populærkulturens betydning gennem de seneste 40 år. Sidst Rushdie var i Danmark, var da han for et par år siden under stor opmærksomhed og stort politiopbud modtog Aristeion-prisen på kunstmuseet Arken.

Ny bog om kvinders fejl
*Marianne Eilenberger udgiver 3. juni en bog på forlaget Modtryk med titlen Kvinders fejl og mangler. Man bemærker straks, at det ikke er nogen decideret tyk bog. (140 s., 148 kr.).

Nye Dogme-film på vej
*På filmfestivalen i Cannes har selskabet Zentropa truffet aftaler med en række investorer og co-producenter om produktionen af 16 Dogme-inspirerede film, hvoraf de otte skal være skandinaviske. For officielt at kunne kaldes en Dogme-film skal projektet godkendes af Lars von Trier og Thomas Vinterberg, skriver Berlingske Tidende torsdag. Hver film opererer med et budget på ca. fem mio. kr. Peter Aalbæk Jensen lover, at samtlige 16 film vil være færdige i løbet af de næste to år.

Biografer hjælper Kosovo
*Ved at tage ti kr. ud af indtægten for hver solgt biografbillet mandagen efter den store Kosovo-udsendelse i tv har danske biografer og filmudlejere indsamlet 135.740 kr. til det kriseramte område, oplyser Danske Biografers Fællesforening.

Nesin på teater i Tåstrup
*Den nu afdøde tyrkiske forfatter Aziz Nesins historier og satiriske tekster danner basis for et teaterstykke, som spilles den 27. maj i Tåstrup Teater. Azizname hedder stykket, der har en kerne af episoder fra forfatterens liv, men ikke er selvbiografisk. Nesin var i mange år fængslet for sit samfundskritiske forfatterskab. Han overlevede et angreb fra religiøse fundamentalister, der nedbrændte et tyrkisk hotel i Sivas. 37 kolleger omkom.

Statens museumshave åbner
*Statens Museum for Kunst, der efter ombygningen, har oplevet lange køer ved indgangen i weekenderne, tager endnu et skridt. Onsdag d. 26. maj åbner det nyrestaurerede haveanlæg, kaldet Museumshaven.

Renæssance-rettelse
*Overskriften "Renæssancen var konservativ" til boganmeldelsen torsdag af Maria Fabricius Hansens
Ruinbilleder var vildledende. Information beklager, idet forfatteren bevidst undgår brugen af betegnelsen renæssance. Hendes tema er ruinmotivet i 1400-tallet, som set fra en mentalitetshistorisk synsvinkel var moderne og fremskridtsbevidst, mens 1500-tallets stræben gik i retning af en mere umoderne, klassisk harmoni. Hele perioden er renæssance.

Koncert med Red Hot Chili Peppers
*Fredag den 4. juni udsender det amerikanske band Red Hot Chili Peppers sin første plade i fire år, Californication, og lørdag den 21. august giver det koncert i Club Danmark Hallen i Valby. Australske Silverchair og amerikanske Orgy varmer op forinden til koncerten, som arrangørerne kalder Probably '99. 14.000 billetter er til salg via BilletNet tirsdag den 25. maj.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her