Læsetid: 2 min.

K'NYT

20. maj 1999

Dansk - italiensk fællesprojekt
*Det Danske Akademi i Rom har netop åbnet en enestående skulpturudstilling i haven. Enestående fordi Det Danske Akademi, der til hverdag fungerer som refugium for danske videnskabsfolk og kunstnere med forskningsprojekter i Rom, for første gang åbnes for offentligheden. Det er den italienske Constatino Nivola Fond, der står bag udstillingen, som viser værker af danskerne Egon Fischer, Elle Klarskov Jørgensen, Eva Sørensen, Jørgen Haugen Sørensen, Morten Stræde og Elisabeth Toubro. De italienske kunstnere er Pino Castagna, Alberto Ghinzani, Eudard Habicher, Giuseppe Spagnulo, Mauro Staccioli og Luigi Vollaro. Udstillingen kan ses i Via Omero 18, Rom fra 13.30-19.30 ma.-fr. til den 13. juni.

Operaen finansierer skuespillet
*1998 blev et dårligt år for skuespillet og balletten på Det Kgl. Teater i København. For andet år i træk oplevede skuespillet et markant fald i billetsalget. I 1998 stod næsten fire ud af ti stole tomme under skuespilforestillingerne. Også balletten mistede tilskuere. Operaen, der sidste år aflevere 12 millioner kroner til skuespillet, fastholdt sin position som den mest populære af de tre kunstarter - selvom der blev skåret ned på operaen og brugt flere penge på skuespil og ballet end året før. Af det netop offentliggjorte virksomhedsregnskab for Det Kgl. Teater fremgår det, at billetsalget til skuespillet og balletten faldt med henholdsvis otte og syv procent. Operaen holdt med salg af 93 procent. af de udbudte billetter niveauet for 1997. Skuespillets nettoudgifter steg i 1998 med 13 mio. kr. mens operaens faldt med 12 mio. kr. Operaen var dog med sit kor og kapel fortsat teatrets dyreste kunstart.

Grisens kulturhistorie
*Esbjerg Kunstmuseums sommerudstilling Spis min gris fra den 18. maj til 12. september handler om grisen til alle tider. Grisen blev grundstammen i det moderne landbrugs husdyrproduktion, opfedet på husholdningsaffald og slagtet til jul. Den har været oldenspiser i de danske skove samt været brugt til medicinfremstilling, beklædning og børstenbinding. Den har gennem tiden været motiv for utallige tegnere og kunstnere. Udstillingen rummer også en stor privat samling af grisefigurer.

Kosovo-auktion i Aalborg
*Onsdag den 2. juni afholder Aalborg Kunstpavillon kunstauktion til fordel for ofrene i Kosovo-krigen. Det er værker af en lang række medlemmer af Det Kunstneriske Råd, der stilles til rådighed af de implicerede nordjyske kunstnere. Auktionen begynder klokken 12 og varer til klokken 17.

Isaac Hayes til Århus
*Musikhuset i Århus bliver eneste danske destination, når soulfunk-kongen Isaac Hayes den 8. juli lægger vejen forbi Danmark. Hayes er ikke mindst kendt for det monsterhittende og Oscarvindende funkede soundtrack "Shaft" fra 1971.

Seminar om kunstdebatten
*Dansk kunst har de senere år primært slået sine folder i udlandet. Det vil udstillingsstedet Kørners Kontor nu råde bod på med et seminar, Knald ud og gør det godt igen, og en udstilling, Street Sharks. Formålet er at "videreføre generelle kunstdiskussioner og tanker, som nogle af de mest markante danske kunsttænkere har gjort sig." Kurator-kunster forholdet står for skud under overskriften: Er kuratorer røvhuller? Spørgsmålet besvares den 5. juni i Ungdomshuset, Jagtvej 69 i København.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu