Læsetid: 2 min.

K'NYT

19. maj 1999

Dansk folkemusik sparker røv i Tarm
*Tarm er endnu engang stedet, hvor der bydes på eksperimenterende folkemusik i Pinsen. Fredag indledes Vestjysk Visefestival, som i år bl.a. kan byde på navne som svenske VÄSEN, Norges nationalskjald Åge Aleksandersen Band og det irske band Flook. Af danske navne på pinsens visefestival kan nævnes Morten Alfred & Vingården samt Baltinget, der optræder for tredje år i træk i Tarm. Gruppens optræden i '97 blev af Folkemusik i Danmark karakteriseret som "dansk folkemusik, der sparker røv."

Tibetansk forfatter i Danmark
*Forfatter og præsident for de tibetanske børnebyer, Jetsun Pema, som er lillesøster til Dalai Lama, gæster i denne uge København. Det sker i anledning af udgivelsen af hendes bog Tibet mit land, hvor hun fortæller om sit arbejde for tibetanske flygtninge. Jetsun Pema, som i dag er 59 år, var den første kvindelige minister i den eksiltibetanske regering og modtog i 1995 hæderstitlen "Tibets Moder" af det tibetanske parlament i eksil. I forbindelse med sit besøg taler hun i dag ved et møde arrangeret af Dansk Selskab for Tibetansk Kultur klokken 19.30 i Medborgerhuset, Nørre Allé 7.

Rekordoverskud til Musikhus
*Det århusianske kulturflagskib Musikhuset fik i 1998 sit bedste regnskab nogensinde med et rekordoverskud på knap tre mio. kr. Det er dermed på et par år lykkedes at vende et underskud i 1996 på 3,5 mio. kr. og en gæld til Århus Kommune på 4,3 mio. kr. til et millionoverskud og gældfrihed. Musikhusdirektør Hans N. Nielsen tiltrådte i 1996 med det mål at gøre Musikhuset fri for gæld i slutningen af år 2001, men det mål er altså nu indfriet tre år før tiden, skriver Århus Stiftstidende.

Poul Hindberg død, 81 år
*En af Danmarks største jazzklarinetister Poul Hindberg er død, 81 år. Poul Hindberg har indspillet en lang række plader med de store danske jazznavne og var i en årrække fast medlem af Radioens Big Band. I mange år var han medlem af Poul Verdis orkester og optrådte sammen med orkestret over store dele af verden. Desuden har han spillet med revykunstnere som Jørgen Ryg og Dirch Passer.

Legater fra Dansk Forfatterforening
*Dansk Forfatterforening uddeler den 2. juni hæderslegater til seks danske forfattere. Arthur Krasilnikof, Flemming Røgilds, Bent Melchior og Erling Bjøl modtager hver Drassows legat, der gives til forfattere, der i deres forfatterskab arbejder for fred og mellemfolkelig forståelse. Legatet er på 10.000 kr. Inge Eriksen modtager Martin Andersen Nexø Legatet, der er på 10.000 kr. Legatet gives til forfattere som anerkendelse for et forfatterskab, som skønnes at være i Martin Andersen Nexøs ånd. Også Henning Anthon hædres. Det sker med Charles Haugbøll og Gurli Haugbølls Fonds legat, der gives som anerkendelse for et forfatterskab som helhed og så vidt muligt til en autodidakt forfatter. Legatet er på 6.000 kr. Halvdelen af legatet er skænket af Grinzanta Fonden.

Historier på Lejre forsøgscenter
*Historisk-Arkæologisk Forsøgscenter i Lejre byder i Pinsen på gode historier med rødder i den nordiske og græske mytologi. 30 historiefortællere fortæller på skift fra den 21. maj og frem til den 24. maj. Pinsesøndag kan man høre historier i skumringen akkompagneret af nattergalens sang. Historierne vil bringe publikum vidt omkring fra Odysseus til Erik den Røde.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her