Læsetid: 2 min.

K'nyt

15. maj 1999

Liva er grundstødt
*Teaterskibet Liva i Nyhavn er i vanskeligheder, idet den mangeårige leder, Lone Guldbrandsen, har måttet forlade stillingen som leder på grund af "rod i regnskabet". Hun risikerer tilmed at blive anmeldt for bedrageri af Livafonden, der lejer skibet af KUC. Det skriver Jyllands-Posten, der også kan berette, at Niels Larsen, der er direktør for Københavns Ungdoms Center, er fratrådt sin stilling i forbindelse med samme sag. Ifølge bladets oplysninger åbnede Niels Larsen en slags kassekredit for Lone Guldbrandsen uden at have beføjelse til det, ligesom denne - stadig ifølge Jyllands-Posten - skal have ført penge uden om fondens kasse for at dække lån fra dengang, hun som Livas ejer gik konkurs. Liva har ofte kæmpet med økonomiske problemer, men har under Lone Guldbrandsens ledelse altid holdt det kunstneriske flag højt. Fonden undersøger p.t. mulighederne for fortsat skibs- og teaterdrift.

Radioens lyttertal falder
*Det fremgår af nye tal for radiolytningen i 1. kvartal i år, at den daglige nettolytning er faldet med 27.000 lyttere sammenlignet med 4. kvartal i fjor. Den ugentlige nettolytning er faldet med 26.000 lyttere, oplyser Gallup. Ser man et år tilbage og sammenligner tallene for 1. kvartal i år med første kvartal i fjor, er den daglige nettolytning faldet med 34.000 lyttere og den ugentlige nettolytning med 7.000 lyttere.
Undersøgelsen er udarbejdet for Gallup Radio Index.

Galschiøt tilbageholdt
*Den danske billedkunstner Jens Galschiøt blev torsdag ifølge egne oplysninger tilbageholdt af de mexicanske myndigheder i San Cristobal i Chiapas-provinsen. Jens Galschiøt er i Mexico for at opstille et eksemplar af sin skulptur "Skamstøtten". Den otte meter høje skulptur, der findes i 10 eksemplarer, opstilles en gang årligt et sted i verden for at markere overgreb på menneskeheden. I 1997 var det Hong Kong.
I Mexico skal den markere overgreb på den oprindelige indianske befolkning. Jens Galschiøt frygter at blive udvist for at blande sig i Mexicos indre anliggender.

Rifbjerg-noveller i udvalg
*Novellen er en af de genrer, Klaus Rifbjerg har dyrket jævnligt i forfatterskabet. Et udvalg af de bedste udkommer 25. maj hos Gyldendal - bl.a. klassikeren Badeanstalten samt Frække Jensen og Nul Putte. Bogen Kort sagt koster 285 kr.

Hædret for bælt-film
*Hans Kragh-Jacobsen har vundet ITVA Danmarks Grand Prix 1999 med kortfilmen, Det store bælt, en filmisk fastholdelse af storebæltfærgernes særlige kultur, som nu er forsvundet. ITVA betyder International Television Association.

Håbets Pris til koreograf
*Håbets Pris går i år til danseren og koreografen Randi Patterson for hendes arbejde med kunstnerisk at fortolke det menneskelige håb. Prisen uddeles pinsedag af Institut for Folkeligt Teater. Håbets Pris har været uddelt siden 1989, og tidligere modtagere tæller blandt andre Trevor Davies og Iben Nagel Rasmussen.

Afzelius mindes ved koncert
*En mindekoncert for Bjørn Afzelius vil blive afholdt i Christians Kirke på Christianshavn 2. pinsedag kl. 16. Her stiller blandt andre Mikael Wiehe, Eva Madsen, Ivan Pedersen, Pia Raug og Peter Abrahamsen op for at hylde den for nylig afdøde svenske sanger.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her