Læsetid: 2 min.

K'NYT

12. maj 1999

Risiko for fyringer på TV 2
*Fyringer kan ikke udelukkes på TV 2, der efter ti års fremgang er gerådet i alvorlig krise, skriver Politiken. Det er et skuffende reklamesalg, der nu har fået stationen til at opstille sit andet sparemål på blot tre uger. I april bebudede TV 2, at der skulle spares 93 millioner kroner over to år, hvis budgetterne skulle holde. Nu er tallet blevet hævet til 143 millioner. Hverken TV 2's bestyrelsesformand Jens Bilgrav-Nielsen eller stationens direktør, Jørgen Flindt Petersen vil afvise fyringer blandt stationens ca. 1.200 ansatte. På et møde i dag vil medarbejderne blive underrettet om, hvorvidt der er afskedigelser i vente.

Kulturministerens tænketank
*Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) har udpeget ni personer til at inspirere sig frem til efterårets forhandlinger om et nyt medieforlig for årene 2001-2005. Personerne er ifølge Kulturministeriet valgt for deres personlige viden og erfaring - ikke som repræsentanter for institutioner og virksomheder. De ni er: Kirsten Drotner, medieforsker med speciale i børne- og ungdomsmedier. Frands Mortensen, medieforsker og professor på Aarhus Universitet. Henrik Dahl, livsstilforsker og forfatter. Uffe Elbæk rektor for Kaospiloterne. Ole Bornedal, film- og teaterinstruktør. Claus Bülow Christensen, direktør for animationsfirmaet Magic. Mads Christoffersen, afdelingschef i TeleDanmark Udvikling (digital-tv og interaktive medier). Vinca Wiedemann, manuskriptforfatter og filminstruktør samt Karen Thisted, journalist og medejer af produktionsselskabet Saga Film.

Nyt arkitekturprojekt i Louisiana
*Kunstmuseet Louisiana har nu overgivet projekteringen af et arkitekturcenter på museets to grunde syd for Humlebæk Havn til Wohlert Arkitekter. Det oplyser museets direktør Knud W. Jensen. Inden udgangen af juni vil et nyt projekt formentlig kunne indsendes til Fredensborg-Humlebæk Kommune, der arbejder med en lokalplan for hele kystområdet i Gl. Humlebæk.
For nylig meddelte arkitekt Jørn Utzon, at han trådte ud af samarbejdet om projektet, der fra starten er løbet ind i problemer med vrede Gl. Humlebæk-borgeres modstand.

Pris til Andersen og Dissing
*Musikerne og komponisterne Benny Andersen og Povl Dissing er blevet tildelt NPU-Prisen ved afslutningen af Nordisk Populærautorunions kongres. Prisen, som i år er på 40.000 kroner, uddeles hvert andet år.

Festival for fred med store navne
*"Festival for fred" bliver temaet for årets Roskilde Festival, der i år løber fra den 1. til den 4. juli. 172 bands gæster de syv scener. Årets hovednavne og trækplastre er: Metallica, REM, Suede og Blur. For ældre lyttere er der mulighed for genhør med Blondie, Culture Club og Echo & the Bunnymen. Fra Danmark kommer blandt andre Den Gale Pose, Hotel Hunger og Thomas Helmig. En fuld liste med alle 172 bandnavne kan ses på internettet. Adressen er www.roskilde-festival.dk

De Dannan og Dr. Hook til Skagen
*Det absolutte topnavn på årets Skagen Festival bliver det irske band De Dennan. Sidste års festival endte med en økonomisk øretæve, og det håber arrangørerne nu at forebygge med et program, der også præsenterer amerikanske Dr. Hook samt irske Stars From The Commitments. Andre deltagere er Steve Harley og Richie Havens. Sidstnævnte var i sin tid den, der indledte den første Woodstock-festival.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her