Læsetid: 1 min.

Minister tog imod

21. maj 1999

'Nu er det nok'-oprøret udmøntede sig i går i en Studenterrigsdag

Knap 200 forårskåde 'Nu er det nok'-aktivister var i går værter for en uhøjtidelig bryllupsfest på Rådhuspladsen.
Samtidig holdt lige så mange knap så kåde aktivister og studerende fra de videregående uddannelser Danmarks første Studenterrigsdag, på opfordring af undervisningsminister Margrethe Vestager (R).
Foranlediget af forårets 'Nu er det nok'-kampagne havde undervisningsministeren inviteret de studerende til en snak om fremtiden for de videregående uddannelser.
Temaerne for oplæg og efterfølgende gruppediskussioner med tilstedeværelse af ministeren spændte fra individualisme og samfundsansvar, over faglighed til demokrati på uddannelsesinstitutionen.
Men også dagsaktuelle emner blev diskuteret. Pædagogstuderende Søren Gravgaard lod sig inspirere af Margrethe Vestagers tale om højere grad af partnerskab i kampen for et bedre uddannelsessystem:
"Dialog, dialog, det rimer på kvote to. Hvem har du været i dialog med om kvote to?" hvortil Vestager medgav, at den proces ikke havde været perfekt.
I en halv time var der skud fra salen, hvor den bløde tone kun undtagelsesvist blev fraveget:
"Hvis du har været på uddannelsesinstitutionerne vil du vide, at kvalitet kræver øgede ressourcer. Spørgsmålet er, om du vil levere den vare eller om du bare leverer varm luft i ringbind."
Her klappede salen, men den klappede lige så højt af Vestagers skarpe svar, der fastholdt, at forbedringer skal klares inden for budgettet.
Rigsdagen sluttede med evaluering, hvor ministeren lovede opfølgning i form af en samlet redegørelse og en konference til september.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu