Læsetid: 4 min.

Sex i Amerika

18. maj 1999

Hvis Bill og Monica havde drevet deres spil i en anden stat, kunne det have indbragt dem hver 20 år i spjældet

Turistinfo
Hvis man agter at holde sin ferie i USA, gør man nok klogt i at overveje, i hvilken stat man vil slå sine folder. I hvert fald, hvis man har tænkt sig at dyrke sex, når man ikke længere gider kikke på de sædvanlige turistattraktioner.
For selvom Clinton sammen med sin åbenmundede praktikant har gjort en stor indsats for at udbrede kendskabet til det, politiet kalder anden kønslig omgang end samleje, har deres eksemplariske aktiviteter endnu ikke haft afgørende betydning for lovgivningen i alle USA's stater. I mange delstater ser lovgivningen nemlig ret strengt på folk, der praktiserer meget andet end den autoriserede missionærstilling, når de hygger sig med hinanden.
Hvis Bill og Monica havde drevet deres spil i en anden stat, havde de begge risikeret op til 20 år i spjældet. Og hvis de havde udført deres mundtlige øvelser bare syv år tidligere, havde de stået til straf i District of Columbia, hvor Det hvide Hus ligger. For indtil da var det nemlig forbudt at indføre sit lem i andre kropsåbninger end kvindens skede.
Og krydser man floden Potomac for at køre til Virginia bør man tænke sig godt om, inden man forlyster sig med sin partner. For her er det nemlig endnu forbudt "kødeligt at kende nogen mand eller kvinde i anus eller mund," eller frivilligt at lade sig behandle på denne måde.

Op til 60 dages fængsel
I det populære feriemål Florida skal man heller ikke komme alt for godt i gang, når man har ladet sig varme op af solens stråler. Her er enhver 'unaturlig' og 'vellystig' handling såsom oralsex og formentlig tåsutning underkastet en straf på op til 60 dages fængsel. Undtaget fra denne straf er dog mødre, der giver deres spædbørn bryst.
Hvis man ikke kan holde sig (eller sin mund) fra den elskedes ædlere dele, bør man absolut også undgå Michigan, hvor oral-genital kontakt kan straffes med op til femten års hard time.
Til nogen beroligelse for heteroseksuelle par kan det tilføjes, at det er sjældent, at lovene bruges mod mand-kvinde forhold. I en del stater, bl.a. Clintons hjemstat, retter lovene sig reelt udelukkende mod folk, der dyrker sex med mennesker af samme køn.
I staten er det i år blevet foreslået, at børn ikke kan anbringes i hjem, hvor der formodes at foregå "afvigende seksuelt samvær". Til disse afvigende handlinger hører oralsex, analsex samt genstandsstøttet sex (der tænkes vel på dildoer og cigarer).
De love, som taler imod unaturlig sex, nævner alle sodomi, som er den gængse, amerikanske betegnelse for analsex. Navnet er hentet fra Bibelens beretning om byerne Sodoma og Gomorra, hvor alskens usædelighed gik i svang.

Fult forehavende
Læserne af dette ærværdige dagblad husker sikkert reportagen fra Første Mosebog kapitel 19, hvor Gud bliver opmærksom på de løsslupne forhold i regionen, og sender to engle ned for at tjekke situationen ud. De to engle blev indlogeret hos Lot, men inden gæsterne skulle gå til ro for natten, stimlede alle byens folk sammen foran huset for at kræve gæsterne udleveret: "Hvor er de to mænd, der kom til dig i nat? Kom herud med dem, for at vi kan stille vor lyst på dem!"
Lot lod menneskemængden vide, at de kunne få hans to døtre, som ikke havde 'kendt mand' - og at de kunne gøre med disse piger, som de lystede. Det ville den lystne hob dog ikke høre tale om; de ville have mænd og trængte frem mod døren, men Gud slog dem med blindhed og standsede således deres fule forehavende. Og, som vi alle ved, lod Gud herren det dagen efter regne med svovl og ild over Sodoma og Gomorra. Datidens præcisionsbombninger.
Det er fra denne barske begivenhed kristne fundamentalister henter skyts til angrebene på specielt homoseksuel og ikke-coital sexudfoldelse, der i århundreder har været behæftet med svær straf i den puritanske engelsk-amerikanske lovgivning og som har været set som en form for pagt med djævelen selv.

Anti-dildolove
Men tiderne er ikke gunstige for Kristi stridsmænd. Siden District of Columbia afskaffede sit forbud mod afvigende sex, har syv stater fulgt eksemplet. Så sent som i marts i år har en domstol i Louisiana afvist den lov, der gjorde anal- og oral-sex ulovlig for både mænd og kvinder.
Men rolig nu! Det betyder ikke, at der er frit slag i den seksuelle bolledej - det amerikanske sexpoliti ligger heller ikke på den lade side. Texas og Georgia har et forbud mod at sælge dildoer og andre genstande, der åbenlyst er produceret i den slibrige hensigt at stimulere genitalierne. Det fremgår ikke, om betjentene har ordre til at skride ind mod hjemmeproduktion af gulerødder og agurker.
Anti-dildolove har de derimod ikke ovre i Californien: Fra San Francisco berettes det, at forretningen Good Vibrations, der sælger alskens former for stimulerende sexartikler, har stor succes med en såkaldt påspændingsdildo. Strap-on dildoen sælges især til heteroseksuelle par, der eksperimenterer med nye former for sodomi. Det mener i hvert fald forfatteren Carol Queen. Og hun skulle vide, hvad hun taler om: Hun instruerede sidste år videoen Bend Over Boyfriend.
Queen, der også er talskvinde for dildobutikken, er godt tilfreds med den store debat om mere fantasifuld sex, der fulgte i kølvandet på Bill-Monica sæbeoperaen, for butikken er begyndt at sælge sine pirrende produkter pr. postordre over hele landet.
Tilfredsheden med debatten deler hun med Hustler-udgiveren Larry Flynt, der blev så begejstret, at han tilbød særanklageren Kenneth Starr ansættelse på sit mageløse magasin.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu