Læsetid: 2 min.

Tommy

1. maj 1999

Det kom ikke som en overraskelse, for den vej går alting, men det var trods alt trist, da vi på den gule presses flaprende spisesedler blev oplyst om, at Tommy er fyret.
Fodbold er kultur, og i alle DR's kulturprogrammer har man forlængst erstattet studieværter, der har diskvalificeret sig gennem indsigt i sagerne, med hjernedøde sexobjekter.
Tænk vare på Kulturjournalen og Bestseller.
Sidstnævnte i kombination med noget demokratisk, fordi seerne selv kan skrive videre på forskellige professionelle oplæg og forvandle dem til bevidstløst bavl.
Fodbold var kultur, og det stod Tommy Troelsen for. Han er fra dengang, da norsk TV2 endnu ikke havde købt Anja og hendes Bækkelag, da superligaen hverken hed Coca Cola eller Faxe Kondi, men bare første division.
Da Vejle var Vejle og 1903 og KB endnu ikke børsmanipuleret til et syntetisk FCK. Da fodbold var fodbold.

Nu kan man selvfølgelig sige, at Tommy efterhånden, med sine seje jydske vittigheder, der mere hører hjemme i litteraturen end i øjeblikkets hæsblæsende jagt på det sensationelle, allerede var degraderet til Tipslørdag og oddset.
Man kan også godt forudse at, sådan som tiderne er, vil Tipslørdag inden længe være henvist til at vise kampe fra den albanske tredje division. Man kan mene, at man skal følge med tiden og deltage i den vilde dans omkring noget, der ikke længere er en guldkalv, men snarere en mentalt lemlæstet tremmekalv pumpet op med amerikanske tv-hormoner. man kan sige og mene alverdens ting, men det er måske efterhånden kommet helt derud med det tv, at man inden ret længe vil være nødt til at gøre noget drastisk.

Måske skulle man tilkalde OTAN, som det hedder på fransk. De kunne bombe TV3 og TV3+. Der står Kjelberg med Michael og Preben. De er grimmere i tøjet end Tommy og ikke nær så sjove.
Bomb sports-tv tilbage til stenalderen, da en mand var en mand, og en bold var en bold.
Tommy har bestemt ikke fulgt med tiden. Men fordi han var der, har en anden tid, andre tider, også hele tiden været der.
Er der nogen, der vil købe hans slips? Kommer lune Lars Larsen forbi med en kæmpestor papcheck, når Tommy for sidste gang oddser sig gennem pausen af en kamp mellem Bolton Wanderers og Queens Park Rangers?
Skal vi snart vinke endeligt farvel til alt det, der engang har været? Til Carl Skomager og Johannes Pløger? Til Jens Peter Hansen og Allan Simonsen? Til Moby Dick og Gandhi?
Er det den nye verdensorden?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her