Læsetid: 1 min.

Uvis fremtid for udvist kvinde

28. maj 1999

Tamilsk kvinde rejste uden problemer ind i Sri Lanka med sine to børn. Men hun ved ikke, hvad hun skal gøre, når tuberkulosemedicinen slipper op

Sebamalaimary Jeyathasan, der torsdag i sidste uge blev tvangsmæssigt udsendt med sine to børn efter at have modtaget afslag på sin asylansøgning i Danmark, havde ingen problemer med myndighederne ved indrejsen til Sri Lanka. Til gengæld er hun bange for, hvad der skal ske, når hendes tuberkulosemedicin slipper op om to uger, fortæller hun i en telefonsamtale fra Negombo, ca. 30 km. nord for Colombo:
"Politiet fortalte mig, at lægen havde sagt, at jeg kunne klare mig med piller til 20 dage, men der er ikke rigtigt. I et brev skrev dr. Thuesen fra Aalborg Sygehus, at jeg havde brug for medicin i et halvt år," siger den 37-årige Sebamalaimary Jeyathasan og henviser til den erklæring, som overlæge Jim Thuesen skrev den 11. maj, og som Information citerede fra i lørdagsudgaven.
Jeyathasan, der er tamil, har i marts været indlagt på Aalborg Sygehus med tuberkulose i lymfeknuderne og var i gang med en behandling, som indebærer, at hun de første tre måneder skulle tage piller til en værdi af cirka 35 kroner om dagen og de følgende tre måneder for cirka 15 kroner om dagen.

Ikke råd til medicin
I telefonen fra Sri Lanka fortæller Sebamalaimary Jeyathasan, at hun ikke har råd til at købe medicinen:
"Jeg har ingen penge, og jeg kan ikke få arbejde," siger hun.
I Negombo bor hun, med sin 10-årige datter Jenushia og sin fem måneder gamle søn Joshovanu, i søsterens hjem, hvor syv voksne og fire børn bor i to værelser.
Sebamalaimary Jeyathasan regner ikke med, at hun og hendes børn kan blive hos søsteren på længere sigt, og hun ved ikke, hvor de skal tage hen.
Hendes mand, Jeyathasan Gnanapiragasam, lever fortsat under jorden i Danmark. Det har han gjort i to år.
Også han har fået afslag på sin asylansøgning.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her