Læsetid: 1 min.

Debut i det stille

11. juni 1999

Den canadisk-amerikanske sanger Cree Summers leverer talentet, der endnu mangler at blive finpudset

NY CD
Den 29-årige Cree Summer er nyeste skud på stammen af amerikanske singer-songwritere, og godt hjulpet af Lenny Kravitz er hendes debut-cd, Street Faërie lovende om end ikke helstøbt.
Cree Summer er opvokset i et canadisk indianerreservat med forældre, der altid har støttet hende og derfor ikke har været skyld i en ulykkelig barndom, hun skal have luft for i sine sange. Det har resulteret i nogle generelt bløde, behagelige sange, instrumenteret af Summer og Lenny Kravitz i fællesskab. Cd'en starter godt, men mister dog lidt af luften hen ad vejen, sangmaterialet rækker ikke helt til de 13 numre, der er taget med. Her er tale om en sympatisk debut, der opererer med mindre armbevægelser, end da Alanis Morisette og Sheryl Crow brød igennem.

Kravitz i baggrunden
Første halvdel af cd'en er den bedste, "Revelation Sunshine" er et godt popnumre, "Out of My Mind - Into Yours" synger Summer for at få lytteren til at føle sig tryg til rette. Videre går det med den folkloristiske "Miss Moon<, en sang skrevet til Summers gode veninde, filmskuespilleren og Lenny Kravitz' ex-kone, Lisa Bonet, efter Summer engang havde set hende danse i måneskinnet. Kravitz tager sig suverænt af rytmesektionen i "Still Heart", hvor Summer skaber lidt uro med linien "I can tolerate a still heart, but I can't stand being alone". Men Kravitz' deltagelse mærkes tydeligst på nummeret "Deliciously Down", der nærmest kunne være skrevet af ham, og i "Mean Sleep" er han fysisk tilstede som med-sanger. Selv om det måske var håbet, er denne sang om smerte ved at afslutte et forhold ikke pladens bedste skæring, dertil er stroferne op til omkvædet for letflydende.
Cree Summer viser sit sangskrivertalent med en del vellykkede skæringer fra den store sangtradition med Rickie Lee Jones og især Carole King som forbillederne og en variation i melodierne, som i det stille låner fra soul, en smule bossa nova og en enkelt hård guitar nu og da. Men pladen viser også, at Summer ikke har været hård nok i udvælgelsen af sine numre. Talentet er til stede, men næste gang skal det vise, at det også kan holde over en hel cd.

*Cree Summer: Street Faërie. Produceret af Lenny Kravitz. Sony Music

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her