Læsetid: 1 min.

K'nyt

26. juni 1999

Ballet i Hosltebro
*Dansen i Holstebro er sikret, når Peter Schaufuss Balletten fredag underskriver en ny fireårige kontrakt på 1,8 mio. kr. Det sker i byrådssalen i Holstebro, hvor kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen, Peter Schaufuss, amtsborgmester Knud Munk Nielsen, borgmester Kurt Nygaard og formanden for Peter Schaufuss Balletten, Kurt Degnbol, underskriver kontrakten, som er mellem Kulturministeriet, Ringkjøbing Amt, Holstebro Kommune og balletten. Kompagniet og Peter Schaufuss er netop hjemvendt fra den 27. Internationale Istanbul-festival, hvor balletten tre gange opførte den internationale prisbelønnede Tjajkovskij-trilogien for totalt udsolgte huse og med stor kritikersucces. Balletten er inviteret til Istanbul igen i juli næste år, skriver Ritzau.

Margrethe I til Nice
*Margrethe I af Danmark skal på turné med Chili Turèll i Middelalderåret. I fjor spillede den dramatiske dronningemonolog for 16 fulde huse på Esrum Kloster, hvor den gentages 10.-21. august. Dernæst skal forestillingen på turné, hvor den dels opføres på moderne steder som Århus Musikhus, men også i historiske rammer som Børglum Kloster og middelalderen Spøttrup. 16.-24. okt. spilles i Sct. Petri Kirke i København, og i december på teaterfestivalen i Nice.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her