Læsetid: 2 min.

K'NYT

11. juni 1999

Nu skal biennalen afsløres
*Den danske avis, Ekstra Bladet, der har specialiseret sig i at afsløre kunstnere, har sendt tre medarbejdere til den internationale kunst-biennale i Venedig, som netop er åbnet. Avisen har allerede fundet ud af, at billedkunstneren Peter Bonde repræsenterer Danmark på biennalen, og han var netop en af de to kunstnere, avisen angreb som 'kunstfyrste' i en kampagne for nylig. Man forstår på de første reportager fra Venedig, at avisen er utilfreds med, at Bonde her arbejder sammen med en amerikansk kunstner og ikke med sin sædvanlige makker, Claus Carstensen. De tre medarbejdere kan desuden afsløre, at lederen af Center for Dansk Billedkunst, Lars Gramby, rejser meget, og at han er storryger.

Publikum elsker 'Den eneste ene'
*Publikum er vilde med Susanne Biers komedie Den eneste ene, og den tegner til at blive en af 1990'ernes største danske filmsucceser. Efter bare seks uger er filmen blevet set af 475.865 mennesker, og den ligger fortsat nummer et på listen over de 20 mest sete film, skriver bladet Film. Distibutøren Warner & Metronome forventer, at der vil blive solgt over en halv mio. billetter til filmen, der således kommer til at overgå tidligere store danske succeser som Festen, Nattevagten, Kun en pige og Jydekompagniet.
Soundtracket fra filmen med Thomas Helmigs hit The one and only og Knuds - alias Lars Kaalund - replikker er også meget populært, og det har netop rundet 25.000 cd'er.

Hæderspris til redaktør Meyer
*Den næsten 90-årige redaktør Torben Meyer er blevet hædret med Carl Nielsen Selskabets Hæderspris. Torben Meyer får prisen for sit arbejde inden for Carl Nielsen-forskningen. Torben Meyer har sammen med Frede Schandorf Petersen skrevet to bind om komponisten med titlen Carl Nielsen - Kunstneren og Mennesket.

Pressefoto på Koldinghus
*Museet på Koldinghus viser hele sommeren udstillingen Dansk pressefoto 100 år. På udstillingen, som åbner den 19. juni og varer frem til den 8. august, kan man se næsten 200 pressefotografier, der udgør en unik billedkrønike over folkelivet i Danmark de sidste hundrede år og giver et tidsbillede af danskerne både socialt, kulturelt og politisk. Udstillingen har tidligere været vist i Øksnehallen i København, Nordjyllands Kunstmuseum i Ålborg, Brandts Klædefabrik i Odense, og efter Kolding skal den til Århus og vises i Musikhuset.

Legat til Aage Jørgensen
*Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen uddeler i dag på vegne af Dansk Forfatterforening H.C. Andersen legatet til forfatter og litteraturhistoriker Aage Jørgensen. Legatet, der er på 35.000 kroner, uddeles hvert år til en dansk forfatter eller videnskabsmand, der ved sit virke har tilknytning til H.C. Andersen og har ydet en betydende indsats inden for dansk litteratur. Aage Jørgensen har udgivet en række centrale bibliografiske værker over H.C. Andersen.

Radiospilpris til Sven Holm
*Sven Holm modtog i går Dansk Blindesamfunds Radiospilpris 1999 for radiospillet Gammel dame sætter man på bænk. Sven Holm skrev stykket til skuespilleren Bodil Kjer, der spiller den ældre dame Meta, der af sin mand er blevet sat på en bænk ved havet for ikke at skulle være vidne til, at der holdes åbent hus i deres hjem. I anledning af prisen genudsender DR radiospillet søndag d. 13. juni kl. 15 på P1.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her