Læsetid: 2 min.

K'NYT

10. juni 1999

Bradshaw på Stalke
*Stalke Galleri viser frem til 30. juni udstillingen "Guilty Marks" af den amerikanske kunstner Dove Bradshaw. Bradshaws, hvis arbejde blev fulgt og værker opkøbt af John Cage, arbejder for tiden på at sammensætte et større projekt til Danmark, bestående af egne ting samt værker af William Anastasti og John Cage.

Kierkegaard som lydbog
*Johan de Mylius' bog med citater af Kierkegaard, Søren Kierkegaard til hverdagsbrug, der udkom sidste år, er nu udkommet som lydbog på forlaget Den Grimme Ælling.

De blæser på Nytorv
*Under overskriften Open Air Classic mødes nogle af Danmarks bedste orkestre inden for brass bands og harmoniorkestre i juni for at fremme kendskabet til disse orkestertyper samt blæsermusikkulturen generelt i Danmark. Der vil i løbet af lørdagene 12., 19. og 26. juni blive afholdt i alt syv koncerter med et program bestående af både klassiske og populære numre. Orkesterfestivalen finder alle dage sted på Nytorv i København med start kl. 11, på nær d. 26 hvor der lægges ud kl. 13.

Frivillig festival
*På lørdag afholder en samling af frivillige organisationer fra Nørrebro en Frivillighedsfestival på Blågårds Plads på Nørrebro. Tanken bag minifestivalen er, at de mange frivillige organisationer på Nørrebro får mulighed for at informere borgerne om deres arbejde. Et bredt spektrum af humanitære projekter vil være repræsenteret, bl. a. tilbud til børn, unge, ældre, indvandrere og hjemløse.

Vores Festival på Internettet
*De danske pladeselskabers musiksted på Internettet, www.musik.org, indgår samarbejde med Egmont Onlines' underholdningsnetværk www.eon.dk. Pladeselskabernes brancheforening IFPI har indgået et samarbejde med Egmont Online om at udvikle det førende danske internetsted omkring musik. I praksis betyder det, at IFPI's nuværende website www.musik.org fremover også bliver en indholdskanal i www.eon.dk. Lanceringen sker 1. juli, da www.musik.org, EON og Carlsberg A/S samarbejder om internet live-udsendelser direkte fra Roskilde Festivalen under navnet Carlsberg Backstage 100% Live.

Standard for elektroniske bøger
*Til juli forventes en samlet standard for elektroniske bøger offentliggjort, skriver online-magasinet søndag aften (www.cultur.com). Det har været et problem i lanceringen af de elektroniske bøger, at udgiverne bruger forskellige formater. Men nu er man nået frem til en samlet standard, og med bl. a. Microsoft bag den nye standard, må man forvente, at der bliver tale om et markedsdominerende bud.

Kurt Møller Madsen død
*Cirkuseksperten Kurt Møller Madsen, Farum, er død, 69 år. Hans udsendelser, Cirkusklub, hørte til 70'ernes mest populære tv-udsendelser, og han skrev bl. a. bøgerne Markedsgøgl og Cirkusløjer fra 1970 og Cirkus fra 1964. Kurt Møller Madsen var i 60'erne cirkusanmelder i Information.

Edith Oldrup-Björling død
*Operasangerinden Edith-Oldrup Björling er død, 87 år. Hun debuterede i Carmen på Det kgl. Teater i 1934 og blev en af århundredets navnkundigste danske operakunstnere.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu