Læsetid: 2 min.

K'nyt

8. juni 1999

Simon Sheikh til Overgaden
*Kunsthistorikeren Simon Sheikh (f. 1965), der er kendt fra Informations spalter som anmelder af nutidskunst, tiltræder pr. 1. august 1999 stillingen som daglig leder ved Kulturministeriets udstillingsbygning Overgaden på Christianshavn. Simon
Sheikh fortsætter dog med at anmelde udenlandsk kunst i avisens spalterne.

Murens fald i Århus
*Arrangørerne af den traditionsrige kulturbegivenhed, Århus Festuge, der holdes til efteråret, inviterer allerede i den kommende uge til pressemøde, hvor man løfter sløret for programmet. Det vides dog allerede nu, at temaet bliver: "Ti år efter Murens fald."

Telemanns samlede værker
*I musikhistorien har ingen komponist skrevet mere end tyskeren Georg Philipp Telemann (1681-1767) med hans i alt 3.621 værker, skriver ritzau. Men først med det tredje bind af den tysksprogede værkfortegnelse over hans musik er der givet et klart overblik over hans skattede orkestermusik. Det er netop udkommet på Bärenreiters Forlag og opregner 258 orkesterværker. Antagelig producerede Telemann endnu mere, men det er altså, hvad der er bevaret. Telemann-fortegnelsen har været mange år undervejs. Det første bind kom i 1984, det andet i 1992.

Dansk musik på Sorbonne
*Violinisten Christina Åstrand og pianisten Per Salo spiller i aften i universitetet Sorbonnes gård i Paris - et led i den årlige Festival en Sorbonne. Den indgår i en fransk-nordisk musikfestival i med i alt otte koncerter, hvor også Knudåge Riisager, svenskeren Hilding Rosenberg, nordmanden Edvard Grieg, finnen Jean Sibelius og franskmanden Claude Debussy er på programmet. Ved den afsluttende koncert 22. juni deltager Radiokorets solister Susse Lillesøe og Bo Anker Hansen.

Sag i teaterverdenen
*Det trækker op til en retssag mod forfatteren Sven Holm, anlagt af direktøren for Det Danske Teater, Peter Aude, skriver Ekstra Bladet. Teatret havde bestilt et stykke, der - inspireret af Charlie Chaplins Limelight - fortæller om en komikers op- og nedture og med Per Pallesen i hovedrollen. Men stykket handler ifølge Aude om noget andet end aftalt, hvorfor 70 forestillinger er aflyst. Sven Holm fastholder, at han har skrevet i henhold til den indgåede aftale. Spørgsmålet er: Hvem skal nu betale for henholdsvis manuskript og omkostninger ved aflysningerne?

Nyt fra Byatt og Stein
*Et ikke tidligere offentliggjort essay af den engelske forfatterinde, A.S. Byatt, kan man læse i nyt nummer af tidsskriftet Den Blå Port, som udkommer onsdag. Der er desuden bl.a. en introduktion til Gertrude Stein ved Tania Ørum og for første gang på dansk uddrag af hendes (altså Steins) digtsamling Tender Buttons i Peter Laugesens oversættelse. Redaktionen består fra og med dette nummer af Mette Moestrup, Christian Lund og Niels Lyngsø. En af de tidligere redaktører, digteren Peter Adolphsen, har bosat sig i Spanien og er trådt ud af redaktionen. (80 s., 80 kr. Rhodos.)

Bygger bro i Rundetårn
*Ørestads-samarbejdet sniger sig mere og mere ind i det københavnske bybillede. I Rundetårn er åbnet en udstilling med 1000 billeder, skabt af danske og svenske børn, udvalgt af Billedskolen i Ryesgade. Tema: At bygge bro. Vises til 4. juli.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her