Læsetid: 2 min.

K'NYT

5. juni 1999

Netstrejke på søndag
*Søndag den 6. juni er international Internet strejkedag i Europa. Internetbrugere opfordres til at lade være med at surfe, som protest mod de høje priser for internetabonnement. "Vi ønsker at det bliver som i USA," siger talsmænd for www.lunarmedia.com, der sammen med en række netbrugerorganisationer står bag aktionen. Aktivisterne ønsker en såkaldt 'flatrate', hvor man for en fast månedlig afgift kan surfe så meget man vil. Målet er at opnå priser som i USA, hvor 200 timer på nettet koster 15 dolar eller 85 kr. Pt koster 200 aftentimer på nettet i Danmark ca. 1200 kr.

Flindt om fremtiden
*TV 2's direktør, Jørgen Flindt Petersen har ifølge bladet TV 2 Nyt givet stationens programråd følgende forklaring på, hvad der vil ske, hvis TV 2 bliver privatiseret: "TV 2 vil øjeblikkeligt halvere nyhedsstaben, og nyhedschefen må leve i evig angst for at blive fyret af TV 2's ejer, fordi en nyhedsudsendelse kom til at indeholde noget ubehageligt om en af ejerens virksomheder. Danskerne vil kunne se Stripperkongens piger på tre kanaler. Og DR må kæmpe ene og alene for at lave god dansk dramatik og dokumentar - i skarp konkurrence med store udenlandsk-ejede mastodonter." Programrådet fandt iøvrigt TV 2's oplæg til kommende medieforhandlinger, Vision 2000, noget magert.

Lille interesse for EU-tv
*Tv-seernes interesse for det forestående valg til EU-parlamentet har - ligesom ved tidligere EU-valg - været lav, skriver bladet TV 2 Nyt. Ifølge bladet er der typisk 1,3 mio. potentielle seere i timen frem til kl. 23.15, hvor EU-valgudsendelserne typisk har været sendt, men kun godt en tiendedel af dem har valgt at kigge med. Største tilslutning har DR-programmet "Demokrati - En by i Frankrig", der formåede at samle godt 296.000 seere, haft. Til sammenligning samlede TV 2-programmet "Mandagschancen" mere end 900.000 seere.

Ny pris til Bent Jensen
*Ekstra Bladet har indstiftet en ny pris i anledning af Grundlovens 150-års jubilæum. Frihedsbrevet, som den hedder, uddeltes i går for første gang. Prismodtageren blev professor i historie ved Odense Universitet, Bent Jensen, for sine afsløringer af stalinismen i Danmark og dens dæmoni, som det hed i chefredaktør Sven Ove Gades begrundelse.

Amerikansk litteratur
*Litteraturmagasinet Standart, der udgives i Århus, er på gaden med et nyt nummer, hvis tema denne gang er amerikansk litteratur. Bl.a. er der artikler om William Gaddis' og Thomas Pynchons forfatterskaber. Den kendte Bret Easton Ellis og den mindre kendte Richard Powers interviewes. Niels Frank fortæller om Forfatterskolens tur til San Fransisco i marts.

Matador et plagiat?
*Tv-manden og forfatteren Poul Malmkjær 'afslører' forfatteren Lise Nørgaard i det nye nummer af Brugsens blad, Samvirke, idet han henviser til påfaldende sammnenfald mellem tv-serien Matador og Hans Scherfigs Idealister. I denne roman optræder en hovedperson ved navn Carl Christian Skjern-Svendsen, en yngre jyde, der slår sig ned i en sjællandsk provinsby, hvor han åbner en manufakturforretning, udvider virksomheden og til sidst bliver byens matador. Malmkjær har den teori, at Lise Nørgaard kan have læst bogen og glemt alt om den igen, og at der derfor ikke nødvendigvis er tale om et plagiat.
Iøvrigt citerer han Voltaire for følgende bemærkning: "Originalitet er intet andet et endnu ikke afsløret plagiat."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her