Læsetid: 2 min.

K'NYT

4. juni 1999

Erik Balling får kulturpris
*Borgmester i Gentofte Kommune, Hans Toft, overrækker i dag klokken 15 Gentofte Kommunes Kulturpris til filminstruktøren Erik Balling. Efter prisoverrækkelsen vises Erik Ballings første film Adam og Eva i Gentofte Kino. Prisen, der er på 25.000 kroner, er tidligere tildelt til bl.a. Fritz Helmuth, Alexander Kølpin, Poul Bundgaard, Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Thomas Eje. Uden at der i øvrigt skulle være nogen forbindelse mellem de to sidstnævnte.

Grundlovsfest på Ridebanen
*Hendes Majestæt Dronningen taler og en stribe musikgrupper underholder, når Grundlovsdag lørdag fejres på Christiansborg Ridebane.
Dronningen indleder festlighederne med en tale klokken 12, og når den kongelige familie omkring klokken 13 forlader Ridebanen, vil Casper Christensen tage over. Han vil som konferencier binde eftermiddagens mange indslag sammen. De består bl.a. af underholdning ved Tivoli-Gardens Musikkorps og Bamses Venner. Senere indtager bl.a. Kim Larsen og Shu-bi-dua scenen.

Mikael Witte og Grundloven
*I anledning af grundlovsjubilæet har Statsbiblioteket inviteret forfatteren og grafikeren Mikael Witte til at udstille Grundloven. Witte har skabt 24 nye grundlovsobjekter, hvor han tager udgangspunkt i 24 forskellige paragraffer i Danmarks Riges Grundlov. Samtidig udgiver Statsbiblioteket Mikael Wittes Forslag til Danmarks Grundlov, som er et forslag, der sikrer menneskerettighederne i Danmark. Udstillingen vil kunne ses frem til den 20. august.

Særudstilling om grundlovsbillede
*Og mere Grundlov. Frederiksborgmuseet markerer Grundlovens 150 års jubilæum med en mindre særudstilling om Constantin Hansens maleri Den grundlovgivende rigsforsamligs første møde den 23. oktober 1848. Billedet blev malet fra 1860-64 på bestilling af den nationalliberale politiker Alfred Hage. Det store gruppebillede rummer omkring 100 identificerbare portrætter af forsamlingens 152 medlemmer fra de tre politiske grupperinger: bondevennerne, de nationalliberale og de konservative.

Kunstnere for hjælp til Balkan
*En række kunstnere optræder lørdag d. 5. juni til et Gallashow i Rådhushallen på Gentofte Rådhus. Billetindtægten går ubeskåret videre til hjælpeaktionen for krigens ofre i Albanien og andre nærområder. I spidsen for showet står Ole Stephensen og Jarl Friis-Mikkelsen. Showet vil byde på kendte navne som Lisbet Dahl, Ulf Pilgaard, Preben Kristensen, Ghita Nørby og Michala Petri.

Bygger bro i Rundetårn
*Under temaet At bygge bro udstiller danske og svenske børn og unge fra i morgen 1000 billeder i Rundetårn. Udstillingen åbnes med en fernisering i dag fra klokken 15 til 16.

Uigennemskuelig franskmand
*Han yndede at opbygge myter om sig selv og havde hang til filosoferen. Journalist Eric Danielsen har nu påtaget sig at 'pakke ham ud': Den gådefulde Stendhal. Det er titlen på en bog, som den tidligere DR-journalist netop har udgivet om manden, som i virkeligheden hed Henri Beyle (1783-1842). Den franske forfatter benyttede i det hele taget mange pseudonymer, de fylder en hel side i bogen, men er uden for enhver tvivl i eftertiden mest kendt som Stendhal.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her