Læsetid: 2 min.

K'nyt

24. juni 1999

Jazz og astrobar
*Observatoriet på toppen af Rundetårn fylder 70 år på søndag, og i den anledning inviteres til stjernekig (solpletter) kl. 13-16 og 21-23, om aftenen er der desuden astrobar og jazzmusik med Christina von Bülow, Jacob Fisher, Hugo Rasmussen og Frands Rifbjerg. Chr. IV lod i sin tid tårnet bygge netop med henblik på stjernekigning.

Arkitekter mødes
*Fremtidens byer og landskaber skal planlægges nu, og i dagene 26.-29. juni mødes landskabsarkitekter fra hele verden på Holmen i København. Kongressen holdes for første gang i København. Den er arrangeret af Danske landskabsarkitekter for International Federation of Landscape Architects. I forbindelse med kongressen vises en udstilling om dansk landskabsarkitektur. Den åbnes officielt den 1. juli i Orangeriet ved Fredensborg Slot. ritzau

Cykelkulturen ekspanderer
*I 1996 cyklede Københavns cykelbude 664.800 ture på deres budcykler, mens tallet i 1998 var helt oppe på 984.100 ture, skriver Københavns Kommune i sit "Cykelregnskab". Cykelbudene startede med De Grønne Bude i 1989. De blev efterfulgt af de røde Postrytterne og de gule Budstikkerne i 1992 og af Den Blå Kurer i 1994. Sidste skud på stammen er 3x34, der startede med cykler i maj 1998. Firmaerne beskæftiger i alt 244 fuldtidsansatte bude. ritzau

Nye ideer på biblioteker
*Biblioteksstyrelsen har uddelt midler fra Udviklingspuljen til støtte for små bibliotekers samarbejde på tværs omkring teknologi. Andelsmodellen, kalder man det. Lokomotivmodellen derimod går ud på, at et centralbibliotek tilbuder hjælp til mindre biblioteker. Støtten skulle betyde, at serviceniveauet højnes og bliver mere ensartet landet over. Ialt får 14 projekter støtte 4.8 mio. kr. fra Udviklingspuljen - bl.a. flere, som omhandlede digitalisering af bøger. Tilskud gaves også til et projekt, hvor flygtninge og indvandrede kan får indformationer på modersmålet via Internettet.

Folk i Sundby
*Forfatteren Jack Thimm har for Sundby Lokalhistoriske Arkiv redigeret bogen Sundbyfolk. Syv forfattere fortæller træk fra lokalhistorien i bogen, nemlig Horst Friedrich, Finn Fobian, Lydia Thimm Kaysø, Henrik Lange, Gert Petersen og Klaus Rifbjerg. Jack Thimm har også selv skrevet et afsnit.

Fru Henningsen går igen
*Agnes Henningsen-klassikerne Let gang på jorden og Letsindighedens gave genudgives i den kommende uge af Gyldendal i et bind - 480 s. 168 kr.

Ny vært i Bestseller
*Billedkunstneren, tidl. informationschef på Carlsberg, Monica Ritterband, vender tilbage til sin gamle arbejdsplads, Danmarks Radioe, hvor hun på 2'eren skal være stuedievært i bogprogrammet Bestseller. Værten holder personlig meget af Elsa Gress, P.C.Jersild og Jane Aamund, fortæller en pressemeddelelse tirsdag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her