Læsetid: 2 min.

K'NYT

22. juni 1999

Diana-fond snydt for billetpenge
*Prinsesse Dianas Mindefond har endnu ikke modtaget nogen penge fra en stjernespækket, britisk mindekoncert, som blev afviklet for halvandet år siden. Det skriver den britiske avis Sunday Times søndag.
Alle 6.000 billetter til en værdi af i alt 150.000 britiske pund (1.725.000 kroner) blev ellers revet væk på rekordtid. Men ifølge en højt placeret kilde i Prinsesse Dianas Mindefond har fonden ikke tillid til arrangørerne, som altså hidtil ikke har indbetalt et eneste pund til fonden.
En talsmand for arrangørerne oplyser, at overskuddet fra koncerten er klar til at blive udbetalt til velgørenhed, men at det endnu ikke er sket, skriver avisen.

Sankt Hans aften på Louisiana
*Louisiana afholder onsdag Sankt Hans aften i Louisianas park. Den musikalske underholdning vil bestå af bandet Bazaar ved musikerne Peter Bastian, Anders Koppel og Flemming Quist Møller. Desuden spiller den rumænske sigøjnertrio, Trio Michalache, som tidligere har haft stor success på Louisiana. Klokken 21.45 vil bålet på stranden blive tændt, og forfatteren Ib Michael står for aftenens båltale.

Jazzfestival hylder Ellington
*Chick Corea bliver hovednavnet på Aarhus International Jazzfestival, som denne sommer sætter søgelyset mod Duke Ellington, der ville være 100 år nu, hvis han stadig levede.
Pianisten og komponisten Duke Ellington regnes af mange for at være den jazz-musiker, der har sat mest præg på det snart udspillede århundrede. Derfor hyldes han på festivalen af bl.a. pianisten Chick Corea, som kommer med sin nye gruppe Origin og vibrafonisten Gary Burton.
Klüvers Big Band blæser et rent Ellington-program ved en række koncerter sammen med den amerikanske saxofonist Vincent Herring.

Pris til radio-projekt i Bosnien
*Tre danskstøttede lokalradioer i Bosnien-Hercegovina har fået en pris for bedste radioprogrammer. Det er det bosniske journalistforbund, der giver prisen til Dansk Flygtningehjælps projekt Zajedno (Sammen).
Projektet er et netværkssamarbejde mellem bosniske flygtningeradioer i Danmark og lokalradioerne Radio X i Mostar, Radio Stari Grad i Sarajevo og Radio Nes i Banja Luka.
Ideen bag radioprojektet er at bygge bro mellem de bosniske flygtninge i Danmark og de, der blev hjemme. Dermed bliver det lettere at falde til for de flygtninge, der vælger at vende tilbage til Bosnien-Hercegovina.

Hæder til Øresunds-radio
*Foreningen NORDENs hæderspris bliver i år tildelt Københavns Radio og Radio Malmöhus i Sverige, skriver Berlingske Tidende. Prisen gives for de to stationers ugentlige fællesudsendelser, der ifølge foreningen har ført til en øget gensidig forståelse mellem de to broderfolk. Sammen med hæderen følger et litografi af den grønlandske kunstner Aka Høegh. NORDEN har tidligere givet prisen til tidligere præsident i Island Vigdis Finnbogadóttir og til den nordiske SFOR-styrke i Bosnien.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her