Læsetid: 2 min.

K'nyt

17. juni 1999

Kvindekultur-festival
*Den 18.-26. juni løber den sjette internationale kvindekultur-festival af stablen i Århus: Woman of the World. På programmet er teater- og danseforestillinger, koncerter, ceremonier, foredrag, diskussioner med mere. Åbningsforestillingen, The Field af performance gruppen Strange Fruit fra Australien, opføres på Store Torv fredag den 18. juli kl. 18.00. Sankt Hans Aften er der hekseoptog i byen.

HK fejrer Henning Bahs
*HK overrækker mandag prisen som Årets HK-kunster til scenograf og manuskriptforfatter Henning Bahs ved et arrangement i Palads Teatret i København. Ved kåringen vil Nordisk Film samtidig afsløre Kai Lindemanns portræt af Henning Bahs, som kommer til at hænge i Palads sammen med et portræt af Bahs' mangeårige kollega Erik Balling. Henning Bahs har siden 1952 været tilknyttet Nordisk Film, hvor han sammen med Erik Balling har skabt nogle af de største underholdningssucceser i dansk films historie, f.eks. Slå Først Frede, Huset på Christianshavn, Matador og ikke mindst Olsen Banden-filmene.

Tiainen på Gammel Dok
*Hen over sommeren danner Restaurant Gammel Dok rammen om en udstilling med den internationalt anerkendte finske arkitekturfotograf Jussi Tiainen. Udstillingen i Gammel Dok, der arrangeres af Dansk Arkitektur Center, vil være helliget Tiainens billeder af Kiasma, det finske museum for nutidskunst i Helsinki, som Steven Holl har tegnet. Udstillingen åbner fredag.

Designsommer i Malmø
*Fra 19. juni til 15. august præsenterer Form/Design Center på Lilla Torg i Malmø et udvalg af keramiske arbejdere skabt af formgivere fra Skandinavien. Centret lover spændende bidrag fra bl. a. Eva Lilja Löwenheim, Sverige, Esther Elisabeth Pedersen og Lene Dahl fra Danmark og Terhi Juurinen, Finland. Desuden viser centret i samme periode T3; Textiles, Techniques and Technology, en udstilling lånt fra The London Institute med og om mode og tekstiler. Form/Design Center topper op med udstillingen Plats för plast med design i plast. Der er fernisering for alle tre udstillinger lørdag d. 19. juni mellem 12 og 14.

Pris til enegængere
*Dansk Komponist Forenings legat bliver i år fordelt på de to komponister Lars Hegaard og Lasse Laursen, begge ifølge foreningen "med tilbøjelighed for enegang og tendens til at holde sig fri af mainstream men samtidig med udtalt evne for kommunikation." De to modtager henholdsvis 27.000 og 15.000 kr.

Bogart og Hepburn størst
*Katharine Hepburn og Humphrey Bogart er de største filmstjerner gennem tiderne. Det mener i hvert fald det amerikanske filminstitut, som i en timelang udsendelse på amerikansk tv i tirsdags gav et bud på alle tiders største. På baggrund af vurderinger fra 1800 filmeksperter blev de 50 største stjerner m/k rangforordnet, og Bogart fik kamp til stregen af Cary Grant, James Stewart, og Marlon Brando. På spindesiden var Bette Davis, Audrey Hepburn, Ingrid Bergman, Greta Garbo og Marilyn Monroe godt med i feltet. Men det hører ifølge norske Nettavisen med til billedet, at man for at kvalificere som filmstjerne skal have startet sin
karriere før 1950 og helst være afgået ved en for tidlig død.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her