Læsetid: 1 min.

Øget modstand mod gensplejsning

22. juni 1999

Gensplejsede fødevarer har mødt meget stor modstand blandt forbrugere og miljøorganisationer i Europa, og nu er også amerikanerne kommet på banen.
I weekenden holdt en række forbruger- og miljøorganisationer en national konference i Washington, hvor de krævede tydelig mærkning af alle gensplejsede ingredisenser i fødevarer - så forbrugerne får et reelt valg.
Det skete mindre end en måned efter, det kom frem i USA, at pollen fra gensplejsede majs slår monarch-sommerfuglens larver ihjel.
Konferencen er den første markante forbrugerreaktion i USA mod gensplejsede fødevarer, siden de blev tilladt i 1994, og siden har fundet vej til 60 procent af alle fødevarer i de amerikanske supermarkeder.
Forbrugernes krav om mærkning kommer samtidig med, at 132 europæiske miljøorganisationer op til Ministerrådsmødet på torsdag opfordrer EU's miljøministre til at vedtage en tre-årige pause for godkendelse af nye gensplejsede afgrøder.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her